Prijateljice kao stilisti

Sećate li se tinejdžerskih dana? Okupljanja s drugaricama, kada ste šminkale jedna drugu, pomagale jedna drugoj oko izbora garderobe? Ovakvo ponašanje ne mora da bude povezano samo s tinejdžerkama – nešto slično možete organizovati sa par dobrih prijateljica i danas (ne bukvalno ovog dana) i odlično se zabaviti. Šta vam je potrebno za ovakvu vrstu zabave?

Pozovite prijateljice s kojima želite da se zabavite na ovakav način. Recite im da ponesu nekoliko komada svoje omiljene garderobe. Pripremite piće i posluženje (nešto sasvim malo je dovoljno – ne pravite žurku, niti je cilj da se napijete), može i neku muziku koju sve volite. Kada vam prijateljice stignu, zabava može da počne.

Kako tačno izgleda ovakva vrsta zabave? Ništa komplikovano – jedna drugoj ste stiliste. Svaka bira odeću koju će obući, a ostale daju predloge – slažu se s izborom, ne slažu se u potpunosti (ili uopšte) s izborom, predlažu dodatne detalje… I tako dok vam ne dosadi, ili dok vam ne ponestane ideja. Pauze dok čekate da se sledeća presvuče s uživanjem se mogu popuniti razmenom novosti i tračarenjem (po mogućnosti, bez tračarenja o dami koja se upravo presvlači!).

Ovo je, u suštini, veoma koristan način da se provede slobodno vreme, jer iz predloga koje vam prijateljice upućuju možete saznati jako mnogo o tome kako vas vide. Recimo, vi sebe smatrate jakom osobom, a one misle da treba da dodate detalj koji bi naglasio vašu oštrinu – ili naprotiv, koji bi doprineo da izgledate nežnije.

Naravno, glavni razlog za ovakvu vrstu zabave je što je jednostavno zabavna – kako odoleti isprobavanju odeće i mini modnoj reviji s prijateljicama? Kako odoleti smejanju i podsećanju na tinejdžerske dane (nema veze što te prijateljice tada niste ni poznavale)? Pravo žensko druženje – i to jedno za koje vam nikakav veliki budžet nije neophodan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar