Problem s maramicama za upijanje masnoće

Nijedna žena ne voli da joj se lice „sjaji“ od masti i znoja, a nekima se, nažalost, luči mnogo loja. Tu pomažu specijalne maramice za uklanjanje viška masnoće, ali s njima postoji i jedan problem.
Koji sad problem? Ne brinite, ne radi se o tome da su ove maramice nezdrave, bar ne same po sebi. Međutim, kad skidaju taj iritirajući višak masnoće s vašeg lica, one će skinuti sve – uključujući i kremu kojom se štitite od štetnog sunčevog zračenja. A to već jeste problem, pogotovo što danas, delom zbog oštećenog ozonskog omotača, delom zbog opšteg pada imuniteta, sve mlađe i mlađe osobe obolevaju od raka kože.
Šta učiniti, onda? Ne brisati lice od viška masnoće, bar dok ne stignete kući? Može i to, ali nije neophodno. Možete i jednostavno da mislite na to da će maramice skinuti sve, pa, nakon svakog brisanja lica ovim maramicama, ponovo naneti zaštitnu kremu. To je samo minut dodatnog posla, a postižete veoma bitnu stvar.
To vam je prevelika gnjavaža, ili se radi o situaciji kada ne možete ponovo da se namackate kremom? Postoji još jedna mogućnost, a to je da umesto maramica za uklanjanje viška masnoće koristite puder – on će tu masnoću upiti, pa vam lice opet neće sijati kao da ste se umazale burekom.
Ono što nipošto ne treba učiniti jeste da lice ostavite bez zaštite od sunca. Jeste neprijatno kada vam lice sija od masti, ne izgleda lepo i bez veze se osećate, odlično to znamo – ali je rak kože ipak mnogo gora stvar, izuzetno bolna, i prečesto smrtonosna.
Znamo da se, na emotivnom nivou, neće sve dame složiti s nama, ali smatramo da je zdravlje – i očuvanje života – ipak mnogo važnije od estetike, a od viška masnoće sjajno lice je pre svega estetski problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

higijenakozmetikavlazne maramicezaštitazdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar