Vi i vaš partner im izgledate kao brat i sestra

Ljudi umeju svašta da kažu, kako onima koje znaju, tako i neznancima. Nekim ženama se, recimo, desi da njih i njihovog partnera (bračnog ili vanbračnog) smatraju za brata i sestru, i da to komentarišu; moguće je da vam dođe da se samo okrenete i odete kad čujete tako nešto.
Otkud ljudima uopšte ideja da vam kažu tako nešto? Neki smatraju da je kompliment da vam kažu da ste vas dvoje sigurno brat i sestra, baš ličite. Neki jednostavno nemaju pojma šta da kažu, a hteli bi da pričaju, pa kažu šta im prvo padne na pamet kako bi počeli razgovor. Ima više mogućih objašnjenja, a zajedničko im je to da neznanci počinju razgovor s vama – i "lupe pa ostanu živi".
Premda se takvim komentarom u principu ne misli ništa loše, ipak ne prija ideja da vi imate seksualne odnose sa svojim bratom (nemate, naravno, ali dobijete takvu asocijaciju na komentar). Možda vas dvoje stvarno ličite jedno na drugo, ili ste posle dužeg zajedničkog života počeli da ličite (dešava se, nije čak ni retkost), možda ne ličite uopšte, tek, ne prija vam takav komentar.
Šta učiniti? Nekada možete samo da se okrenete i odete – ionako su vam se neznanci obratili bez nekog konretnog povoda. Ili možete da se pravite da niste čule komentar. A možete i da se nasmešite i kažete im da je trebalo da vide lica vaših roditelja kada ste im rekli da ćete se venčati – to će vam pružiti priliku da se zabavite, kao i da stavite tim ljudima do znanja kakvu su grešku napravili.
Za šta god da se opredelite, pokušajte da se ne nervirate, jer su to ipak samo usputni komentari vama nepoznatih ljudi, osoba koje nemaju značaj u vašem životu i koje najverovatnije više nikad nećete videti. Ne možete sprečiti ljude da pričaju, ono što možete jeste da se ne nervirate oko toga, a ako se pri tom i zabavite, još bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brat i sestragreškamuškarcinerviranjesličnostžene
Komentari (0)
Dodaj komentar