Test koji otkriva koliko ste inteligentni: Pronađite morskog konjića u akvarijumu za 5 sekundi

Danas je „vežbanje mozga“ postalo trend i neophodnost za svakog pojedinca. Dok je fizički trening lako izvesti, važno je da se uradi i mentalni trening. Da biste održali dobro mentalno zdravlje, potrebno je da prođete kroz određeni set umnih igara i vežbi. Ova praksa ne samo da će održati oštrinu mozga, već će povećati sposobnost pamćenja najsitnijih detalja i omogućiti im da iznesu ono najbolje u svom umu.

Iako postoji nekoliko takvih vežbi koje možete pronaći na internetu, ova optička iluzija privlači veliku pažnju. Ova vežba uključuje sliku na kojoj morate da uočite morskog konjića koji se krije u akvarijumu u datom vremenskom trajanju od pet sekundi. Tvrdilo se da samo ljudi sa visokim koeficijentom inteligencije mogu pronaći morskog konja i rešiti ga u datom vremenskom okviru.

Na datoj slici, morski konjic se krije na vidnom mestu među dobro kamufliranom pozadinom. U pitanju je fotografija akvarijuma za ribe u kom se nalazi nekoliko tropskih riba i drugih sjajni dodaci. Ove prelepe ribe će vam privući pažnju, pa uočavanje traženog predmeta postaje teško.

Ovaj lukavi izazov je preuzet iz YouTube video snimka koji će vam se poigrati s umom. Zagonetka nije laka i moguće je rešiti samo kada joj se posveti puna pažnja. Uz to imate samo rok od pet sekundi za koje morate da pronađete morskog konjića koji se dobro krije na slici.

Ako se još uvek mučite da uočite morskog konjića na slici, dozvolite nam da vam kažemo gde da ga pronađete.

Morski konjic koji je sive boje nalazi se u donjem levom uglu slike. Može se videti kako sedi u komadu stene koji se čuva kao dodatak u akvarijumu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

optička iluzijatest ličnosti
Komentari (0)
Dodaj komentar