U trendu

Aleksandar, Viktorija, Tara…:Najlepša imena za bebe prema njihovom horoskopskom znaku

Odabrati ime za dete može biti težak zadatak. Jedni inspiraciju traže u istoriji, drugi se okreću porodičnoj tradiciji, treći žele da budu inovativni i moderni. Pomoć nam može ponuditi i astrologija.

Postoje neka imena koja odgovaraju ljudima u zavisnosti od njihovog horoskopskog znaka, tvrde astrolozi.

Ovan

Ovan je prvi znak Zodijaka. Osobe rođene u znaku Ovna preuzimaju rizik, vole novitete i brzinu i žive za pobedu. Imena koja bi mogli razmotriti roditelji malih Ovnova uključuju ime Mario, verziju imena Marius, koje je izvedeno od imena rimskog boga rata Marsa. Za devojčice bi dobar izbor moglo da bude ime Viktorija, koje dolazi od reči victorius, što znači pobeda i sinonim je za pobednicu ili ratnicu.

Bik

Bik je zemljani znak kojim vlada Venera, planeta ljubavi, lepote i bogatstva. Stoga ovoj deci pristaju imena kao što su Lada, po boginji ljubavi i lepote koja se budi u proleće, dok bi roditelji dečaka Bikova mogli uzeti u obzir ime Vito, koje potiče od latinske reči vita, što znači pun života.

Blizanci

Blizancima vlada Merkur i ljudi rođeni u ovom znaku obično su šarmantni, domišljati i skloni nestašlucima.

Devojčicama rođenima u znaku Blizanaca moglo bi odgovarati ime Aura, po boginji jutarnjeg povetarca, a dečacima Aleksandar, što znači „zaštitnik ljudi“, piše Index.

Rak

Rak je vrlo intuitivan i osećajan znak kojim vlada Mesec. Idealno ime za dečake Rakove je Bruno, a za devojčice Luna.

Lav

Lav je kralj Zodijaka. Prirodni su vođe pa bi im mogla odgovarati imena Leonardo ili Sunčica.

Devica

Device uvek misle da znaju šta je najbolje za druge i poseduju istančan osećaj za red. Predlozi imena za bebe Device uključuju Hugo i Greta.

Vaga

U znaku Vage rađaju se uspešne diplomate, dekorateri enterijera i nepopravljivi romantičari. Njihovi roditelji mogli bi da se odluče za imena kao što su Oskar i Inga.

Škorpija

Škorpija važi za najintrigantniji horoskopski znak. Ono što ih odlikuje su strast i želja za uspehom. Bebama Škorpijama mogla bi da pristaju imena kao što su Matilda i Ernest.

Strelac

Strelci cene slobodu, tragaju za istinom i šire filozofiju. Idealna imena za pripadnike ovog znaka su Fran i Lota, koja znače slobodan odnosno slobodna.

Jarac

Jarci su stratezi i hedonisti. Odgovaraće im imena kao što su Atlas i Tara.

Vodolija

Vodolije su usmerene na budućnost pa im pristaju zvezdana imena kao što su Orion, Stela ili Astrid.

Ribe

Za Ribe znamo da žive u svom svetu i da su vrlo osećajne i empatične pa im treba tražiti i takva imena. Roditelji bi mogli da razmisle o imenima Oliver, izvedenom iz reči olivarius koja znači maslina, kao i Dalila, koje na hebrejskom znači zavodljiva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar