Astrolozi upozoravaju: trenutak je da iskoristite DRUGU šansu!

Planeta velikih životnih lekcija, okvira i obaveza, Saturn je krajem aprila krenup u retrogradni hod. Iako planete ne možemo da gradiramo po važnosti, Saturn često ističemo jer vlada segmentima života koji nas uobličavaju, kanališu, ograničavaju i primoravaju da idemo nekim putem koji možda nismo planirali, ali nam se nameće.

Vreme njegovog retrogradnog hoda, sve do 18. septembra, vreme je kada nas on prividno vraća unazad, da ponovimo neke situacije, nešto što u pređašnjem periodu nismo dobro savladali.

Ukoliko u vašem horoskopu Saturn nije loše aspektovan i ukoliko u ovom njegovom tranzitnom retrogradnom ciklusu ne pravi napete aspekte prema nekim od vaših ličnih planeta, uticaj njegovog tranzita u narednom periodu izgledaće, okvirno, ovako:

Ovan – prolongiranje velikih odluka koje se tiču životnog statusa i karijere. Još jednom sagledajte svoje okvire, u proteklom periodu nešto niste shvatili ili uradili.

Bik – ponavljanje situacija, ponovno susretanje sa sadržajima za koje ste mislili da ste ih savladali. Putovanje na mesta gde ste nekada bili.

Blizanci – odlaganje nekakvih rešenja koja je trebalo da stignu u vidu podrške drugih ljudi. Ostajete bez podrške da biste naučili da sami rešite situaciju koja vam je u ovom periodu primarna.

Rak – u centru pažnje su bračni ili partnerski odnosi, stari problemi se ponovo aktiviraju s ciljem da ih sada konačno na pravi način rešite do kraja.

Lav – neprijatnosti na poslu ili gubitak radnog mesta kako biste uvideli da vas na nekoj drugoj strani čeka prava poslovna prilika. Aktiviranje starih zdravstvenih tegoba.

Devica – ponovno aktiviranje starih problema koje ste imali s decom, ili, ukoliko ih nemate, ponavljanje starih obrazaca ponašanja s voljenom osobom, bilo da se radi o problemima u postojećoj vezi ili ponovnom pojavljivanju osobe za koju ste mislili da spada u vašu davno zaboravljenu emotivnu prošlost.

Vaga – problemi u porodici, povratak starih problema za koje ste mislili da su iza vas. Tek kada pronađete novo rešenje moći ćete da kažete da ste to savladali. Povratak starih prijatelja u vaš život, koji ovog puta stižu sa zadatkom.

Škorpija – izvor muke su braća, sestre. Osim toga, neophodno je da obratite pažnju na saobraćaj, naročito ukoliko ste ranije imali nezgode. Ovo je period u kome vam se situacija može ponoviti.

Strelac – za vas je ovaj period veoma važan jer je Saturnov hod kroz Jarca na posebnom mestu u odnosu na vaš znak. Na neki način, kao da je i dalje prisutan u vašem znaku, ali nekako nevidljivo. Sve ono čime ste se mučili tokom 2015, 2016. i 2017. godine sada stiže na naplatu iako mislite da ste to odavno isplatili. Ako „odigrate“ pametno, uspeh može da bude grandiozan.

Jarac – vama je, u ovom periodu, na neki način najbezbolnije. Najgore što možete očekivati je prolongiranje nečeg što vam je životno važno. Vi odlično znate da će pozitivan ishod stići, potrebno je samo da strpljivo pričekate.

Vodolija – retrogradni Saturn vama donosi aktiviranje starih podsvesnih tegoba za koje ste mislili da su savladane. Nesanice, melanholija, čak i depresija, dolaze iz potrebe da jedan deo svog bića ponovo sagledate. Vraćanje u prošlost kako biste, ovog puta, kvalitetno sanirali komplekse koji vas muče.

Ribe – neki planovi padaju u vodu, ali ne odustajte. Saturnov retrogradni hod kroz vaše 11. polje ukazuje na to da ste nešto važno prevideli, pa je potrebno da to dodatno uvidite kako bi planovi bili izvodljivi. Osim toga, u ovom periodu, u život vam stiže bar jedan prijatelj iz prošlosti s kojim ste imali teška iskustva.

NEPRIJATNA ISKUSTVA

Ukoliko u svom hodu Saturn pravi loše aspekte prema nekoj od vaših natalnih planeta, očekujte događaje koji mogu biti toliko važni da kreiraju ostatak vašeg života. Dakle, slede velike promene kroz neprijatna iskustva, a sve u službi usmeravanja na pravac koji vam je predodređen

(Suzana Ban, novosti.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.