U trendu

Feng šui – šta je to? (2)

Treba aktivirati pozitivnu energiju; za to postoji veliki broj sredstava. To mogu biti biljke, kućni ljubimci, neke figurice, ogledala. Sveće su takođe super. Feng šui se može koristiti i za konkretne ciljeve – recimo, ako želite da pospešite ljubav u svom životu, u „ugao ljubavi“ stavite dve sveće ili dve figurice životinja koje su i u prirodi verne jedna drugoj (dakle, mačka, kao promiskuitetna životinja, baš i nije pogodna u ove svrhe – ptice su najbolje).

Za protok povoljne energije pomoći će i zvuk – zvončići, zvona, zvuk sata, tekuća voda, sve to pomaže proticanju pozitivne energije. Bar jednom nedeljno potrebno je napraviti buku (pravi izgovor za glasno puštanje muzike!), jer se time prostor čisti od negativne energije.

Boje: mogu da pospeše, ali i da umanje či energiju, pošto svaka boja nosi drugačiju vibraciju. Crvena i bela nisu dobre za vašu sobu (ne, nema veze s tim za koji klub navijate) – crvena je suviše dominantna, ima i pozitivnih osobina, ali uz nju nikada ne biste mogli da se opustite, dok je bela, uprkos nekim dobrim osobinama (čistoća i svežina), suviše hladna i beživotna za vašu sobu. U manjoj meri možete koristiti crnu (tajanstvena i nezavisna, povezana s vodom i novcem); žuta stimuliše i utiče na bistrinu uma i energiju (definitivno je koristite), zelena simbolizuje razvoj, svežinu, mir i harmoniju (što je ne čini baš pogodnom za rad, jer suviše umiruje, ali je super za prostor u kome spavate), a plava predstavlja nebo i vodu, mirna je i umirujuća, pa je takođe dobra za prostor u kome spavate.

Koliko stvari na koje treba misliti… Od čega početi? Ovo će vas užasnuti: od uklanjanja nereda! Naime, nered blokira protok energije, a time vas i sputava; može dovesti do depresije i letargije. Dakle, pretresite sobu: odeća koju već dve godine ne nosite (ako se nekome sviđa, možete je njima dati), stvari koje ste skupljali u osnovnoj školi; više ih i ne gledate, a žao vam je da ih bacite… Sve što ne koristite i za šta znate da nećete ni koristiti ni za šta trebalo bi da izbacite iz sobe. Ako imate kome da date te stvari, nekome kome će se dopasti (komšijina ćerkica je baš počela da skuplja salvete i bila bi zahvalna za vašu kolekciju) – još bolje.

Ukoliko ste raspoloženi za eksperimente, zašto ne biste isprobali feng šui? Ako ništa drugo, makar ćete spremiti sobu – i znaćete o čemu tako zaneseno priča vaša tetka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)