U trendu

Feng šui u kancelariji

Dešava se da na poslu zaškripi ili da stvari ubrzano krenu nizbrdo. Različiti su načini da se izborite s tim; feng šui stručnjaci imaju svoje viđenje stvari i svoj predlog kako da rešite probleme na poslu. Naime, po filozofiji feng šuija, na vaš poslovni uspeh i te kako utiče kakvo vam je radno mesto, to jest razmeštaj u kancelariji. U skladu s tim, moguće je odrediti i koja su to problematična mesta u vašoj kancelariji i „izlečiti“ ih kako bi se obezbedio neometan protok pozitivne energije kroz vaš radni prostor, a samim tim i vaš bolji radni učinak.

Nered na severnoj strani kancelarije: sever karakteriše protok životne energije. Zato, ako je severni deo kancelarije ometen negativnim elementima (recimo, pretrpan je papirima i u konstantnom haosu), to će vas onemogućiti da se izborite sa problemima, ili vas bar prilično usporiti – za svaku sitnicu trebaće vam znatno više snage i energije nego što bi vam bilo potrebno da je severna strana sređena i uredna.

Južna strana: jug se odnosi na fizičko telo. Ukoliko je južna strana prostorije u haosu, imaćete problema da samostalno izvršavate zadatke, a mogu se javiti i fizička slabost i nedostatak koncentracije. Haotična južna strana takođe donosi i lošu atmosferu među kolegama.

Zapadna strana: zapad se odnosi na kreativnost i optimizam. Ukoliko na zapadnoj strani postoji nešto što smeta, doći će do manjka kreativnosti i optimizma, što vodi do destruktivnog pristupa poslu, kao i ljudima i stvarima koji vas okružuju.

Istok: odnosi se na materijalnost – kad se radi o firmi, na finansijsko stanje i firme u celini i samih zaposlenih. Jasno vam je šta donosi ometenost na istočnoj strani – prilične finansijske probleme.

Sad, postavlja se pitanje kako „izlečiti“ poslovni prostor, naročito ako nemate vremena ni finansija da dovedete feng šui stručnjaka, a ni mogućnosti da pravite totalni razmeštaj u kancelariji da biste se uskladili sa feng šui pravilima. Postoje jednostavni i efikasni „lekovi“ koji ublažavaju negativne uticaje. Najbitnije je da u prostoru bude red i da se sve što je nepotrebno i ne koristi se redovno izbacuje; crvena boja uneće pozitivnu energiju, a pomoći će i cveće od papira i mali akvarijum sa ribicama.

Ako ništa drugo, ovi „lekovi“ će vam radni ambijent učiniti prijatnijim – a onda je i sam rad odmah nekako lakši i lepši, pa ni rezultati ne izostaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar