Feng šui za ljubavni život

Harmonija je, bar u najvažnijim sferama života, postala nešto gotovo nedostižno za savremeno doba. Paradoksalno je to što, ma koliko dobro bili usklađeni sa dostignućima 21. veka, sve više imamo osećaj da smo u neskladu sa samim sobom. Zbog toga se savremeni ljudi, u potrazi za smislom, sa puno poverenja okreću nekim drevnim orijentalnim veštinama čija su mnogobrojna iskustva odolela mnogim vekovima. Zbog toga je knjiga „Feng šui za ljubavni život“ Sare Bartlet lako i našla put do svojih čitalaca.

Reč je o veštini raspoređivanja predmeta, čiji je cilj pojačavanje energije i sklada koji su sastavni deo okruženja. Osvetljenje, biljke i ogledala u kući – prema ovom verovanju, mogu obogatiti vašu vezu, privući novu ljubav ili povratiti staru.

Postoje dva osnovna misteriozna elementa u feng-šuiu. Prvi je Bagva (nevidljivi šablon sveprisutne energije), a drugi je osnovna energija koja je, prema kineskoj astrologiji, određena našom godinom rođenja. U priručniku koji je pisala Bartletova tako stoji da u slučaju nedostatka komunikacije u vezi, može pomoći ako unesete neki od čarobnih predmeta koji imaju veze sa vodom, jer po starom kineskom verovanju, voda jeste znak koji može lekovito uticati na produbljivanje komunikacije.

Foto: Jingoba/Pixabay.com
Foto: Jingoba/Pixabay.com

I biljke imaju svoj uticaj na naš ljubavni život: one sa bobicama mogu izazivati razmirice među partnerima, bodljikave stvaraju sukobe. Bartletova preporučuje sezonsko cveće, ako već želimo da nam ljubav cveta. Ipak, i pored magičnog dejstva feng-šuija i opsežnih podataka koji se u knjizi o njemu iznose, u ovom simpatičnom priručniku ne isključuje se činjenica da pravoj ljubavi ne može da pomogne (a ni odmogne) ništa – osim iskrenosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.