Mala sveznalica – Devica

Deca rođena u znaku Device, pod uticajem promenljive planete Merkur, na prvi pogled ostavljaju utisak da sa njima nije nimalo lako. Iza prividne jednostavnosti krije se veoma zahtevna i komplikovana ličnost.

Pažljivo slušaju i prihvataju različita pravila ponašanja, deluju kao zahvalni učenici koji brzo usvajaju pravila o radnim navikama, disciplini, odgovornosti, urednosti. Poseduju analitičan, ali i praktičan duh, pa su zato i više zainteresovani za sadržaje koji im omogućavaju prohodnost ka konkretnim ili vidljivim rezultatima, a cene i materijalne vrednosti.

Imponovaće vam njihov osećaj odgovornosti, ali ne i potreba da često pronalaze različite zamerke ili mane svemu onome što dobijaju; po principu: uvek može biti bolje nego što jeste. Kazne ili zabrane na njih deluju vrlo efikasno, oni brzo uče, ponekad čak i na greškama drugih. Povremeno im nedostaje volja za isticanjem ili takmičarski duh. Skloni su preuveličavanju problema, pa im stoga treba pružiti više zabavnih sadržaja.

Tipične osobine koje izražava ovo dete su: urednost, disciplinovanost, promišljenost, sklonost ka kompromisu ili diplomatiji. Kod dece rođene u znaku Device treba podsticati vedar duh, saosećajnost, oslobađanje od osećaja nesigurnosti, malicioznosti i samosažaljenja. Treba da izgrade pozitivan stav prema svetu oko sebe i da se ne opterećuju različitim sporednim problemima.

Najvažnija interesovanja su im: sadržaji koji omogućavaju misaono angažovanje, učenje, uslužne delatnosti, sekretarski poslovi, polje komunikacija, rad u socijalnim i zdravstvenim ustanovama ili u diplomatiji. Da li ste se nakon cele ove priče bar malo prepoznali, naravno, ako ste i sami Devica u horoskopu? Ili ste možda zaključili da je i vaše dete prava mala sveznalica pod uticajem Merkura?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.