Mezimče pod uticajem Meseca

Deca rođena u znaku Raka su izuzetno osetljiva. Može se čak reći i da su hipersenzitivna – preosetljiva. Sklona su čestim i naglim promenama raspoloženja. Umeju da reaguju za svaku sitnicu, a ako im ne udovoljite, najčešće se povlače u stranu ili zatvaraju u sebe. Ponašaju se i kao pravi plačljivci koji negoduju zbog neostvarenog cilja ili neispunjene želje. Neprekidno traže dodatnu pažnju i imaju potrebu da ih obasipate nežnim pogledima; uživaju da budu maženi i paženi. Skloni su emotivnom vezivanju i izuzetno su privrženi roditeljima, kućnom ili porodičnom ambijentu.

Majka za njih ima izuzetno veliku ulogu, ponekad se suviše vezuju za jednog od roditelja. Kazne ili zabrane na njih deluju vrlo stimulativno i efikasno. Međutim, treba biti prilično umeren, jer postoji mogućnost da te kazne stvore i kontraefekat kod ove dece. U takvim situacijama deca rođena u znaku Raka mogu da uobraze da pate od nedostatka ljubavi i pažnje. Nagrade deluju vrlo stimulativno na njih, naročito kada jačaju njihovo samopouzdanje ili pothranjuju njihova osećanja. Deca rođena u znaku Raka uvek deluju srdačno i ljupko i umeju da vam se uvuku pod kožu.

Ako i sami pripadate ovom horoskopskom znaku, setite se kakvi ste bili kada ste bili mali. Takvi možda? Možda je vaše dete rođeno u znaku Raka? Ako jeste, obratite posebnu pažnju na njega. Deca rođena u znaku Raka su pravi mali mezimci pod uticajem Meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.