U trendu

Nije pametno naljutiti ih: Ovi horoskopski znakovi imaju najbolje pamćenje

Svi znamo nekoga čiji um ne zadržava mnoge važne informacije koje do njega dopru. S druge strane, neki pamte i trivijalne detalje koje ostali ni ne primećuju.

Snaga i dugotrajnost pamćenja delom zavisi i od pripadnosti zodijačkom znaku, a vodeni i zemljani ističu se tom sposobnošću više nego vatreni i vazdušni.

Škorpija

Pripadnici ovog znaka imaju izvrsnu memoriju i za emocije i za činjenice, što ih svrstava na prvo mesto ove liste. To je ujedno i jedan od glavnih razloga zbog čega ih nije pametno naljutiti. Škorpije se mogu prisetiti događaja starih nekoliko decenija unazad. Briljiraju naročito ako im neko osporava potraživanje duga ili ih izazove tvrdnjom da se nečeg seća bolje od njih. Pamte čak i detalje iz detinjstva pa su i u odraslom dobu ljuti kada se prisete nekoga ko im je ukrao igračku ili ih je nazivao ružnim imenom.

Rak

Njihovo pamćenje specijalizovano za emocije i utiske više nego za činjenične podatke, iako su prilično dobri i u tom pogledu. Sećanje na neki događaj stvara im asocijacije na druge pa na treće, tako da su sposobni da rekonstruišu ceo  život počevši od jednog upamćenog iskustva.

Jarac

Ističu se pamćenjem podataka, na primer imena, datuma, rezultata, spiskova i uopšteno brojki i slova. Dobro pamte ko im je pomogao i bio uz njih kada im je bilo potrebno, a još bolje ko je bio protiv njih, ko ih je izneverio ili izigrao. Dugo pamćenje loših iskustava čini Jarce neprijatnim neprijateljem, u rangu Škorpija.

Bik

Bikovi dugotrajno čuvaju sećanja, a najviše pamte prijatna iskustva – zabave, putovanja, ljubavne susrete, kupovine skupih predmeta. Vizuelni su tipovi pa mogu slikovito da opišu mnoge detalje. Iako imaju visoku toleranciju na ljutnju i mržnju, onaj ko pređe taj prag može računati na to da mu to Bik neće zaboraviti ceo život.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar