U trendu

Ovnovi su razdražljivi, a Škorpije anemične: Horoskopski znak otkriva koje vam bolesti prete

Astrolozi veruju da nastanak bolesti zavisi od karaktera, a on od horoskopskog znaka. Ovan je kolerični tip karaktera koji će patiti zbog lupanja srca. Melanholični tip, kakvi su Bikovi, imaće problema sa kamenom u bubregu, dok će Vodolije izbegavati doktore. Flegmatičnim tipovima, Ribama ili Rakovima, zdravlje zavisi od raspoloženja, piše Danas.

Vatra, Zemlja, Vazduh i Voda, osnovna su četiri životna principa koji svima daju pečat, kako karakterni tako i fizičke konstitucije. Tako na primer, jedan kratak pogled na neku osobu može nam dati puno podataka o njenom zdravlju: dovoljno je uočiti oblik lica, linije i strukturu tela, uz pomoć kojih se može ustanoviti trenutno zdravstveno stanje, kao i eventualne predispozicije ka određenim bolestima.

Tip konstitucije tela, ne samo u fizičkom već i u emotivnom smislu, zavisi od prirode elemenata koji je u direktnoj vezi sa znakom rođenja svakog od nas. Kao što verovatno znate, svi znaci zodijaka podeljeni su u četiri grupe, po određenim elementima: Vatra, Zemlja, Vazduh i Voda. Svaki od ovih elemenata obuhvata po tri znaka koji, mada se međusobno razlikuju, imaju zajedničko to što se nalaze po 120 stepeni udaljeni jedan od drugog u zodijačkom krugu, tako da ipak imaju neke slične karakteristike.

Koleričan tip

Ako pripadate jednom od vatrenih znakova (Ovan, Lav i Strelac) ili vam je većina planeta u ovim znakovima, vaš temperament je koleričan, odnosno razdražljiv, jer su reakcije vašeg tela na lekove, bolesti i stres u osnovi brze, akutne ili trenutne. Vaš metabolizam karakteriše intenzivna aktivnost: brzo sagorite i konzumirate ono što se u organima proizvede ili nađe. Skloni ste “lupanju srca”, visokom krvnom pritisku i ubrzanom pulsu.

Melanholičan tip

Element Zemlja, povezan je sa znacima Bika, Device i Jarca. On je simbol stabilnosti, čvrstine i otpornosti. Ako je većina planeta vašeg sazvežđa u ovim znakovima, vaš temperament je melanholičan. Osobe koje pripadaju ovom tipu pretežno su mršave i samo naizgled krhke, jer u suštini raspolažu moćnim odbrambenim mehanizmima. Vaše najosetljivije tačke su u reproduktivnom aparatu koji skriva vitalne elemente, a posebno organi za probavu i koštana konstitucija koja ima funkciju odbrane i držanja.
Kad se razbolite, imate običaj da konsultujete čitavu četu lekara.

Sangviničan tip

Element Vazduh, neuhvatljiv i lagan, prenosi nam ideju o brzini, pokretljivosti i disperziji. Sangviničan temperament se po tome razlikuje od drugih jer pre svega obraća pažnju na organe za disanje i bubrege, više od svih ostalih koji su u direktnom kontaktu sa vazduhom. Ovaj element je u vezi sa Blizancima, Vagom i Vodolijom. Vaš grudni koš je dobro razvijen, telesne linije harmonične, mada ih možda baš zbog toga gotovo uvek svesno narušavate preobilnom ishranom. Ne sviđa vam se da se podvrgavate lekarskim pregledima, čak uvek tvrdite da vam nisu ni potrebni, pa i ako se razbolite, neko najpre u to treba da vas uveri.

Flegmatičan tip

Voda je povezana sa flegmatičnim temperamentom. Ako ste rođeni u znaku Raka, Škorpije ili Riba, vaša ličnost se karakteriše pre svega psihičkim faktorima, utiscima i stanjem duše. Za vašu fizičku ravnotežu od najveće su važnosti raspoloženje i telesne tečnosti. Ruke vam se često znoje, bledi ste u licu, a mišići su vam opušteni. Puls ima tendenciju da bude slabiji, a pritisak i temperatura tela niži od normalnog. Patite od anemije i imate veći broj belih krvnih zrnaca nego što je to uobičajeno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.