Spremite se, danas počinje retrogradni Merkur: Od 21.4. ova 4 znaka najviše su na udaru

Stiže još jedan retrogradni Merkur, pripremite se! Danas, tačnije 21. aprila stiže aspekt od koga svi strahuju. Merkur će se kretati retrogradno, a četiri znaka horoskopa će biti najviše pogođena.

Ulazimo u vladavinu Bika, a astrolozi kažu da retrogradnost baš u ovom znaku ne mora nužno da znači probleme. Ipak, budite na oprezu. Merkur će stati direktno 14. maja na 5 stepeni Bika, što će ublažiti većinu haosa sve dok 1. juna zauvek ne napusti postretrogradnu senku. Iako ovaj aspekt može da bude frustrirajući, ipak će na neki način pomoći ova četiri znaka horoskopa da jednom zauvek završe sa prošlošću i „oslobode se skeleta iz svog ormara“.

Bik

Ako će se neko osetiti ovaj tranzit na svojoj koži, to su Bikovi. Dok Merkur ide „unazad“ kroz vašu prvu kuću počevši od 21. aprila, vi ćete redefinisati načine na koji se izražavate. Kako ste skloni da ne odustajete olako od svog mišljenja i ideja, Merkur će vas naterati da ih preispitate. Posebno ćete biti zaokupljeni rešavanjem problema iz prošlosti. Posložićete stvari na svoje mesto i odstraniti ljude koji vam već dugo crpe energiju. Bikovi, ovo je vreme za radovanje, iako vam se možda tako ne čini. Okrećete novi list i idete ka boljoj budućnosti.

Blizanci

Na vas uvek snažno utiče retrogradni Merkur. Ako malo bolje razmislite, logično je jer je to vaša vladajuća planeta. To znači da sve što se dešava Merkuru, dešava se i vama. Dosta ćete razmišljati o prošlosti, ali napredak će biti dug i mukotrpan. U ovom periodu je moguće da ćete neke „poslove“ ostaviti nedovršene, a neće biti ništa drugačije ni na polju ljubavi. Još uvek niste spremni da dignete ruke od veze kojom ste nezadovoljni. Ipak, došli ste do nekih spoznaja i to će vam pomoći da u bliskijoj budućnosti stavite tačku na toksičan odnos. Nakon 14. maja konačno ćete se opustiti. Stiže nalet pozitivne energije koji će biti na vrhuncu kada Merkur uđe u Blizance 11. juna.

Devica

Kako se Merkur 21. aprila nalazi retrogradno u vašoj devetoj kući perspektiva i filozofije, ovo bi moglo da vas vrati na određena mesta koja ste posećivali, knjige koje ste čitali, teorije u koje ste verovali… Ovaj tranzit će vas podstaći da se vratite istinama koje ste nekada znali, a u međuvremenu zaboravili. Ipak, u ovom procesu ćete se na početku osećati pomalo izgubljeno, pre nego što dođete do određenih spozanja. Ipak, od 14. maja slede promene. Osobe koji su u vašoj blizini ćete videti u drugačijem svetlu, otkriće vam se njihove osobine za koje niste znali i promenićete svoje ponašanje prema njima.

Škorpija

Tokom perioda retrogradnog Merkura najviše će se na udaru naći vaše polje ljubavi. Dok je planeta u vašoj sedmoj kući povešćete veoma važne razgovore sa partnerom. Već neko vreme vas brine odnos sa voljenom osobom, delujete neusklađeno, nemate osećaj da ste jaki i spremni da prebrodite sve nevolje. Daćete sve od sebe da popravite situaciju, ali vreme je da preispitate svoje dugoročne planove i u kom pravcu se vaš ljubavni život trenutno kreće. Stabilnost u vezi vam je veoma važna, ali da bi ona izdržala test vremena, morate da budete jasni šta je to što želite, tako da ne treba da se ustručavate da to saopštite partneru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.