U trendu

Srpski Roždanik o osobama rođenim u martu: Ljudi posebnih osobina

Roždanik je astrološko tumačenje objašnjeno prostim, narodnim jezikom, po kome su se horoskopski znaci izjednačavali sa mesecom u kome su rođeni, a zapisan je još pre 200 godina i ovu knjigu je imala svaka srpska kuća. Kada je reč o martu, onda se on izjednačavao sa znakom Ovna.

Mart (ili Ovan)

Osobe rođene pod znakom Ovna često će imati problema sa slabokrvnošću. Međutim, oni su vredni i pouzdani radnici, sa kratkim obrazima i velikim ustima. Iako su veoma pametni i pošteni, takođe su skloni ljutnji i izlivima besa, mada se brzo smire. Njihovo čelo može nabreknuti kada se ponovo razljute. U životu će iskusiti bogatstvo i uspeh, ali i padove, ali će uvek imati priliku da ponovno steknu čast i bogatstvo. Njihova nespretnost može ih sprečiti da postanu vrlo bogati ili siromašni. Zahvaljujući svojim intelektualnim sposobnostima, biće cenjeni i postići će veliku slavu, a putovaće i po stranim zemljama, iako bi trebali da se čuvaju lošeg društva. Stari objekti i drveće mogu ih povrediti. U martu će im ići dobro u svemu, posebno u aktivnostima koje uključuju vodu.

Očekuje se da žive duže od svoje braće i roditelja. Prvi brak im možda neće dugo potrajati, ali sa drugom ženom imaće mnogo dece i sreće. Avgust će doneti bolest i gubitak sa svih strana. Septembar i novembar će biti meseci bogatstva i dobitka. U januaru će im ići dobro, dok će maj doneti štete i nesreće. Mogu imati ožiljke na glavi ili butini i izraženu naklonost prema svojoj ženi. Njihova sreća se često povezuje sa istočnim stranama. Njihov život se može podeliti u dva dela, a ako prežive do 22. godine, mogu doživeti 69. godina. Sudbina smrti je povezana sa mesecom oktobar, a uzrok smrti može biti neko oboljenje zuba. U istom mesecu trebalo bi da budu oprezni kod manjih vodenih površina i visokih mesta. Bolovaće u kostima i krvnim sudovima.

Što se tiče žena rođenih u ovom znaku, imaju nežno lice sa smeđim očima i prijatan karakter, mada su skloni bolestima u mladosti. Ako prežive šestu godinu, mogu živeti dugo i postati čestite i poštene domaćice, pažljive i razumne, iako će doživeti i neke životne nedaće. Trebale bi izbegavati konzumiranje kozjeg mesa, povremeno će prolaziti kroz teške trenutke, patiti od bolova u kolenima i srcu, ali ako prežive 12, 15. i 36. godinu, možda će doživeti duboku starost. Imaće ožiljke na ramenima i grudima i bolove u srcu, kolenima i zubima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.