U trendu

Svaki horoskopski znak ima svoju duhovnu životinju, znate li koja je vaša?

Duhovne životinje ili toteme možemo pronaći u raznim kulturama i sistemima verovanja. One utiče na vaše stavove, razmišljanja i ponašanja. One simbolizuju vašu esenciju.

„Ovih 12 horoskopskih arhetipova simbolizuju faze ljudskog razvoja, ali takođe nose niz drevnih simbola i totema. U ovom slučaju, ti simboli dolaze u obliku četvoronožnih krznenih prijatelja, morskih stvorenja ili čak insekata“, piše astrolog Valeri Mesa za portal Elite Daily.

Ovan: Ovan

Ovnovi, vaše sazvežđe ima nekoliko konotacija u različitim kulturama, ali Grci i Egipćani tradicionalno su ga povezivali s ovnom. Ovan je takođe simbol akcije, odlučnosti i inicijative, što ide ruku pod ruku s arhetipom vašeg znaka.

Bik: Bik

Tvrdoglavi ste bik – ali to ste već znali. Moć, snaga i prisutnost vaše duhovne životinje veliča se i hvali u mnogim kulturama. Međutim, to je takođe simbol muškosti, stabilnosti i snage. Zvuči poznato, zar ne?

Blizanac: Leptir

Vi ste društveni leptir. I baš kao i vaša esencija, leptir je prevrtljiv, razigran i teško ga je uloviti. To je takođe simbolika dualnosti koja postoji u svemu, a to ide ruku pod ruku s vašim horoskopskim arhetipom.

Rak: Rak

Žilav i intuitivan, rak je simbol vremena i ranjivosti. Hoda bočno, ali u svom jedinstvenom ritmu, a to je upravo ono što neprestano nastojite da prigrlite.

Lav: Lav

Recimo samo, čitav svet ne može a da ne pogleda prema vama kad uđete u prostoriju. Veličanstven i žestoko harizmatičan, lav je simbol hrabrosti, kraljevstva i zaštite. Ustrajno se bori suočavajući se s preprekama i izazovima.

Devica: Pčela

Zauzeta ste pčela. Vaš horoskopski arhetip predstavlja vašu božansku dužnost, kako pojedinačno tako i u odnosu na Majku Zemlju. Pčela je božanski simbol marljivosti, stari su verovali da pčele nikad ne spavaju; to je amblem obilja i plodnosti.

Vaga: Labud

Baš kao i labud, i vaša bit je skladno usklađena s lepotom, gracioznošću i ljubavlju. Kao da ovo nije dovoljno, par labudova predstavlja ponovno sjedinjenje srodnih duša.

Škorpija: Škorpija

Zaista ne postaji zastrašujuća životinja od škorpije, a vi Škorpije niste izuzetak. Baš kao i vaš polarizujući arhetip, i škorpije su simbol dominacije, strasti i ponovnog rađanja. S tamne strane, oni su takođe vrlo osetljivi i odbrambeni.

Strelac: Konj

Vaš arhetip zodijaka prikazan je od strane kentaura. Međutim, želja konja za avanturom takođe se savršeno slaže s vašim slobodnim duhom. Simbol slobode, konj je prikaz putovanja, kretanja i želje.

Jarac: Jarac

Neverovatno ste istrajni, Jarčevi. Istina je, vaša odlučnost je kao nijedna druga, a jarac savršeno utelovljava vašu unutrašnju čvrstinu. Simbol požrtvovanosti, vitalnosti i okretnosti ne može ih zaustaviti kad jednom bace pogled na nagradu.

Vodolija: Zec

Teško ga je ukratko opisati, jer zečevi nose veliku simboliku. Ali ako postoji jedna stvar koja se ističe, to je njihova povezanost s prosperitetom i intuicijom. Zec pokazuje kako da se vratite na pravi put, što ide ruku pod ruku s vašim horoskopskim arhetipom.

Ribe: Riba

Vi ste, Ribe, kameleoni. Upravo se zbog toga intuitivna riba savršeno uklapa u vaš horoskopski arhetip. Osetljiva i duboko svesna, riba je simbol kreativnosti, vere, izdržljivosti i vedrine. Govori o elementu vode i univerzalnom carstvu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.