Uprošćen primer prebacivanja horoskopa na Drvo života

Uzmimo horoskop konkretne osobe…

Rođena je 28.02.1948. Sunce u Ribama, Ascedent na kraju Blizanaca, Mesec u Vagi. Njen konačni pečat, to znaju astrolozi je fiksna vatra – Lav, što znači da poseduje jaku volju i istrajna je u ostvarivanju ciljeva, gorda, rezervisana, ne rasipa energiju.

Odsustvo zemlje u horoskopu ona nadoknađuje sa 5 planeta u kućama vrednosti, ali joj ipak materijalne vrednosti nisu u prvom planu. Puno sanjari, ima bujnu maštu.

Pošto u trećem kvadrantu ima samo jednu planetu izlaz traži oslanjajući se na samu sebe. Jedan veliki vazdušni i jedan veliki vatreni trigon čine Davidovu zvezdu i pružaju joj puno talenta i životnih prilika. Aktiviranje krakova Davidove zvezde, pokreće događaje. Ali…

U ovom horoskopu nedostaju kvadrati, tako da kada se oni u tranzitu ili
direkcijama stvore, njoj je jako teško, jer nije navikla da se bori i ne zna kako
da izađe na kraj sa problemima. Tri moćne opozicije ublažavaju ovaj problem, daju joj ambiciju i na kraju konfiguracija jod sa Suncem kao apeksom zahteva stalno prilagođavanje. Sunce u ovom položaju znači da je sama sebi dovoljna. Čim se jod aktivira, ona nalazi nove ciljeve.

Uspešnost ovog horoskopa čini i jak Jupiter, koji je u sedištu, u Strelcu,
u šestom polju u opoziciji sa Uranom. Retrogradni Merkur je egzaltiran, u trigonu sa Uranom, koji je u 12 polju. Bavi se umetničkom fotografijom, puno vremena provodi u izolaciji, u labaratoriji.

Prebacićemo njen horoskop na Drvo života.

Vitez pehara i Venera u Vagi – dvojka mačeva aktiviraju drugi sefirot.
Venera u Ovnu – četvorka štapova, aktivira četvrti sefirot. Saturn u
Lavu – petica štapova
čini aktivnim peti sefirot, Merkur u Vodoliji – šestica mačeva, aktivira šesti sefirot i Mars u Lavu – sedmica štapova aktivira sedmi sefirot. Znači: aktivni su 2, 4, 5, 6, 7. sefiroti.

Direktno prohodne staze su: Sunce sekstil Mesec aktivira direktno stazu „Umetnost“ XIV, Mesec trigon Merkur = „Sunce“ XIX, Merkur sekstil Venera = „Kula“ XVI, Venera trigon Jupiter = „Sreća“ X, Mars trigon Jupiter
= „Strast“ XI – Lav, Saturn, konjunkcija Pluton = „Mag“ I, Neptun sekstil Pluton = „Luda“ 0.

Indirektno prohodne staze su: „Prvosveštenica“ II koja predstavlja Mesec. Od devetog sefirota, koji predstavlja Mesec ide staza koja spaja „Sunce“ XIX. Aktivirana je i staza „Umetnosti“ XIV, jer ide od Meseca. Od Meseca, tj. devetog sefirota ide Merkurova staza „Pustinjak“ IX, Od Venere ide staza ka Marsu, a to je „Car“ IV, od Marsa ka Veneri ide staza „Uravnoteženje“ VIII. Od Venere ka Jupiteru ide staza „Mesec“ XVIII, od Jupitera ka Veneri staza „Hijerofant“ V, od Saturna ka Veneri staza „Carica“ III.

Direktno neprohodne staze su: „Obešeni“ XII (Merkur opozicija Mars).

Indirektno neprohodne staze su : „Kula“ XVI (Merkur kvadrat Mars), „Đavo“ XV, „Ljubavnici“ VI (Merkur opozicija Saturn).

Astrološka analiza horoskopa daje nam iscrpne podatke o osobi, njenim potencijalima, vrlinama, manama, oblastima u kojima će imati manje ili više uspeha. Kada horoskop, putem Tarot karata, prebacimo na Drvo života dobićemo podatke o interesovanjima osobe, o njenim psihofizičkim osobinama.

U ovoj novoj Tarot tehnici deseti sefirot predstavlja ego, aktivni svet,
svest koja je izronila iz tamnih vilajeta nesvesnog.

Vidimo da analizirana osoba ima blokiran Srednji stub i stub Strogosti, dok je prohodan stub Milosrđa.

Posebno su aktivirana prva 3 sefirota. Prvi predstavlja esenciju
nesvesnog, drugi i treći stvaralačku svest, animu, animus, razumevanje.
Dva stuba simbolizuju kontraste: svetlost- tamu, dobro – zlo, ljubav – mržnju, oca – majku. Srednji stub je ravnoteža ovih principa.

Prohodnost samo jednog stuba, u ovom slučaju – stuba Milosrđa je opasna stvar, jer znači da suprotnosti nisu usklađene. Blokiran stub Strogosti ukazuje na osobu isfrustriranu zato što mora da sledi društvene norme, na mogućnost zapostavljanja animalne strane, na teško doživljavanje realnosti, što sve u kompletu dovodi do psihosomatskih bolesti.

Poricanje bilo koje funkcije tela dovodi do bolesnog stanja, tako da se te sile moraju uskladiti i priznati postojanje sukoba unutar ličnosti. Razrešenje se nalazi u oslobođenju zarobljenih nesvesnih sadržaja.

Našu psihu možemo uporediti sa santom leda u moru. Jedna trećina je vidljiva, a to je naša svest. Dve trećine koje se nalaze pod vodom, nevidljive predstavljaju nesvesni deo naše prirode. Onaj vidljivi deo leda, svest u nama želi da se obezbedi i prevaziđe stanje nesigurnosti, inferiornosti, straha od neuspeha, koji svi mi negde imamo. To čini bekstvom od problema, jer ne želi da bude nesigurna.

U ovom slučaju, osoba aktivira stub Milosrđa, znači jednu krajnost. Ona
mora da se uhvati u koštac sa negativnim delom svoje ličnosti, da prihvati sukob i pomoću njega dođe do uzroka problema. Treba da povede aktivnu borbu protiv potisnutog, da teži ka tome da postane svesna sebe i svojih nesvesnih reakcija.

Da se radi o izuzetno kvalitetnoj osobi svedoči ne samo njen horoskop, već i puno prohodnih staza na Drvetu života.

Iako ideala nema mi želimo da ga dosegnemo. To činimo tako što postajemo svesni sebe, „radimo na sebi“ i spoznajemo svoju božansku prirodu. Niko nije toliko savršen da ne može da se uzdigne i sa više uspeha shvati svet oko sebe. Svesto sebi, funkcionisanje punim kapacitetom je ono čemu težimo. Biti skladan najpre sa samim sobom, pa tek onda sa drugima, to je naš cilj.

Postoje razne vrste otvaranja karata, ali u skladu sa temom „Astrologija i Tarot“ primenićemo otvaranje – „Astrološki raspored„. 12 karata poređanih u krug ili horizontalno, predstavlja 12 astroloških kuća horoskopa. Po potrebi možemo na svaku kartu dodati još po neku, kao tranzite.

Što se samog tumačenja tiče ono zavisi od mnogo rada, učenja i znanja. Neophodno je dobro poznavati Kabalu, poznavati astrologiju, simbole, numerologiju, magiju. Obavezno treba imati na umu misao Alistera Kroulija: „Nikad ne gubi tlo pod nogama, jer težak je pad onog kog zaslepi svetlost zvezda“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.