Veliki MESEČNI horoskop za JUL 2019.

Ovan

Posao: Početkom meseca možete da očekujete loše vesti, koje će Vam doneti pomračenje Sunca u Raku. Moguće je da će te vesti ili događaji imati jak uticaj na to kojim putem će ići Vaša karijera. Dobra vest je da će u istom periodu Vaš vladar, Mars, ući u znak Lava i doneti motivaciju i energiju da se borite za ciljeve koje ste sebi postavili.  Ovnovi koji su skoro započeli neki projekat ili planiraju da ga započnu ovog meseca, zbog uticaja retrogradnog Merkura mogu da očekuju zastoje u drugoj polovini meseca. Pod uticajem retrogradnog Jupitera mogli biste da preuzmete na sebe više obaveza nego što možete da podnesete, pa očekujte umor i stres, čak i greške koje neće biti lako ispraviti.  Savetujemo Vam da tokom jula dobro razmislite pre nego što donesete ikakvu odluku i da ne preuzimate sve na sebe – fokusirajte se na jedan projekat.  Nezaposleni Ovnovi mogu da očekuju dobro plaćen honorarni ili sezonski posao.

Ljubav: Ulazak Venere u znak Raka početkom meseca donosi lepe trenutke sa voljenom osobom.  Ovnovi koji imaju porodicu treba da posvete sve slobodno vreme porodici – savetujemo vam da odete na kraće porodično putovanje.  U drugoj polovini meseca možete da očekujete nešto teži period. Naime, zbog uticaja retrogradnog Merkura u Lavu počećete da se preispitujete – razmišljaćete da li je partner/ka idealna osoba za Vas, a moguće je i da ćete početi da razmišljate o bivšoj ljubavi. Nemojte da se iznenadite ako Vam se osoba iz prošlosti iznenada javi.  Slobodni Ovnovi bi već sredinom meseca mogli da započnu emotivnu vezu sa veoma zanimljivom osobom. Moramo da Vas upozorimo da pod uticajem retrogradnog Neptuna nećete posmatrati stvari realno, pa je moguće da ćete veoma brzo uvideti da gajite zablude u vezi s tom osobom.

Zdravlje: Tokom jula možete da očekujete probleme sa hormonima i stomakom. Vrlo je moguće da ćete morati da promenite režim ishrane. Savetujemo Vam da posetite nutricionistu što pre. Očekujte i pad imuniteta, pa samim tim i probleme sa virusima i infekcijama.

Bik

Posao: Ulazak Marsa u znak Lava donosi Vam olakšanje na poslovnom planu – moguće je da ćete dobiti informacije koje će Vam pomoći da rešite poslovni problem koji imate već neko vreme. Bikovi koji traže posao treba da iskoriste prvu trećinu meseca, jer planetarni aspekti donose nove poslovne mogućnosti.  Nakon 8. jula, kada će nastupiti retrogradni Merkur, možete da očekujete otežanu komunikaciju sa saradnicima i nadređenima. Ako budete smireni i racionalni, ne bi trebalo da dođe do konflikta. Retrogradni Saturn će Vas podsetiti na poslovne obaveze iz prošlosti koje niste završili. Moraćete da ih završite do kraja meseca, jer biste inače mogli da imate ozbiljne probleme u budućnosti. Druga polovina meseca nije pogodna za poslovna putovanja i pregovore, ali je povoljna za naplatu dugova i poboljšanje finansijskog stanja.

Ljubav: Bikovi koji su u vezi ili braku osetiće tokom jula nemir – preispitivaćete sve odluke donete u prethodnom periodu. Moguće je da ćete biti razočarani i tužni, ali ne brinite, tako se osećate zbog retrogradnog Merkura u Lavu. Savetujemo Vam da ne donosite ishitrene odluke, barem ne dok ste toliko emotivni. Sačekajte da emocije splasnu. Krajem jula možete da očekujete ozbiljan sukob sa partnerom, a ukoliko ne budete kontrolisali svoje ponašanje, velike su šanse da ćete raskinuti. Ukoliko ste slobodni, velike su šanse da ćete se u julu okrenuti sebi i svojim željama i potrebama. Moguće su prolazne avanture, ali ništa ozbiljno.

Zdravlje: Savetujemo Vam da uvedete više fizičke aktivnosti u svakodnevicu. Moguće je da ste se u poslednje vreme ulenjili i da to ozbiljno utiče na Vaše zdravstveno stanje. Takođe, smanjite unos alkohola i šećera.

Foto: lwtt93CC BY 2.0

Blizanci

Posao: Mars u znaku Lava će ući u Vaše polje komunikacije i dodatno pojačati Vašu komunikativnost i harizmatičnost. Iskoristite prvu nedelju jula za sklapanje poslovnih dogovora i za traženje posla – posebno ako se bavite komunikacijama, medijima ili marketingom. Poboljšanje na polju finansija možete da očekujete već 3. jula, kada će Rak ući u Vaše polje finansija I doneti poboljšanje. Pod uticajem  retrogradnog Merkura možete da postanete neoprezni sa novcem, što može da dovede do dugova u narednom mesecu. Pod uticajem retrogradnog Saturna možete da očekujete nagomilavanje poslova koje u prošlosti niste završili. Savetujemo Vam da ih ne ignorišete, nego da se posvetite njihovom rešavanju.

Ljubav: Blizanci koji su u vezi ili braku treba da iskoriste prvu polovinu meseca za razgovor sa voljenom osobom o zajedničkim ciljevima. To će Vas dodatno zbližiti i povezati. Slobodni Blizanci će biti društveno aktivniji nego ranije, pa će uživati u društvu pripadnika suprotnog pola. Planete najavljuju mnogo flerta, ali ništa konkretno. Pod uticajem retrogradnog Neptuna možete da očekujete ljubavne probleme vezane za osobu iz prošlosti. Savetujemo Vam da ne bežite od toga, već da se suočite sa tim, jer drugačije nećete moći da krenete napred.

Zdravlje: Kvadrad Marsa sa Uranom donosi Vam probleme sa kardiovaskularnim sistemom. Takođe, zbog pada imuniteta možete da očekujete probleme sa virusima i ekcemima. Pod uticajem retrogradnog Jupitera možete da očekujete povratak hroničnih tegoba iz prošlosti.

Rak

Posao: Već početkom jula (tačnije, 2. jula), kada će nastupiti totalno pomračenje Sunca u Raku, možete da očekujete poslovne probleme. Moguće je da će se neki posao izjaloviti ili propasti. Savetujemo Vam da ne paničite, jer će se ubrzo, pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu, otvoriti nove poslovne mogućnosti. U periodu nakon 11. jula možete da očekujete nesuglasice sa kolegama koje bi mogle da se pretvore u ozbiljnu raspravu. Rakovi koji traže posao, treba da se fokusiraju na poslove u oblasti turizma i nekretnina.

Ljubav: Nažalost, jul će biti težak za sve Rakove koji su u vezi ili braku, jer planetarni aspekti donose napete odnose sa partnerom/kom. Ženski Rakovi će biti preemotivni, preosetljivi, uvredljivi i opsednuti trivijalnim stvarima. Ukoliko ne uspete da kanališete tu netrpeljivost, moguće je ozbiljno zahlađenje Vaših odnosa. Savetujemo Vam da popričate sa voljenom osobom o tome i da zajedno donesete odluku kako da prevaziđete loš period. Slobodni Rakovi koji se već neko vreme “muvaju” sa nekom osobom, konačno mogu da očekuju pomak u tom odnosu. Moguće je da će u Vaš život ući nova osoba, koja će Vas odmah privući. Međutim, pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu moguće je da ćete već krajem meseca imati ozbiljnu raspravu, moguće i prekid kontakta.

Zdravlje:

Stabilno zdravstveno stanje – bez većih tegoba. Povedite računa o navikama koje imate – poželjno je da se hranite zdravije i da trenirate više.

Lav

Posao: Početak meseca će biti veoma dobar – očekujte poboljšanje u komunikaciji sa nadređenima, a samim tim i značajno olakšanje. Međutim, mesec neće proći u tom tonu, jer Vam retrogradni Jupiter donosi poslovne probleme, koje neće biti lako rešiti. Savetujemo Vam da ne brzate prilikom rešavanja problema, već da dobro razmislite o mogućim opcijama. Ne zaboravite da se posavetujete sa iskusnijim kolegama ili sa nadređenima. Pod uticajem retrogradnog Merkura mogući su problemi sa koncentracijom, pa svaku odluku ili dokument proverite nekoliko puta. Znate kako se kaže: “dvaput merite, jednom secite.”

Ljubav: Retrogradni Merkur u Lavu donosi pojačane emocije, koje prate ljubomora i posesivnost. Dakle, već Vam je jasno da će ovo biti težak mesec za Vas, posebno ako ste u dužoj vezi ili braku. Ukoliko je Vaš partner rođen u znaku Ovna, Škorpije ili Jarca, možete da očekujete ozbiljnu svađu, koja bi mogla da dovede do razdvajanja (najverovatnije na kraći vremenski period). Slobodni Lavovi bi mogli da se zaljube u osobu koja će ih zaintrigirati i osvojiti na prvu loptu. Savetujemo Vam da budete oprezni, jer pod uticajem retrogradnog Neptuna možete da gajite iluzije povodom te osobe i da kroz dva-tri meseca budete veoma povređeni.

Zdravlje: Lavovi koji rade “sedeći” posao, mogu da očekuju probleme sa leđima i nogama. Savetujemo Vam da posetite fizioterapeuta pre nego što problemi sa leđima postanu hronični. Dobra vest je da planete najavljuju poboljšanje imunog sistema, pa nećete imati problem sa virusima i infekcijama.

Devica

Posao: Pod uticajem totalnog pomračenja Sunca možete da očekujete spletkarenje i ogovaranje na poslu. Velike su šanse da ćete doživeti nešto što će Vas veoma razočarati. Savetujemo Vam da pokušate da obuzdate emocije i da racionalno porazgovarate sa kolegama ili nadređenima sa kojima imate problem. Retrogradni Merkur će sve ovo dodatno da pogorša, jer donosi probleme u komunikaciji. Sunce u opoziciji sa Saturnom podseća Vas da dobro razmislite pre nego što donesete neku odluku. Savetujemo Vam da izbegavate rizične poslove i dogovore, jer će Vas na duže staze puno koštati. Device koje traže posao treba da se fokusiraju na poslove u javnom sektoru.

Ljubav: Mnoge Device će se povući u sebe nakon osmog jula, kada će Merkur da krene retrogradno. U redu je da odvojite malo vremena da razmislite o svemu što Vas muči, ali treba da kažete partneru kako se osećate i zašto se tako osećate. U suprotnom, može da dođe do zahlađenja odnosa između vas. Slobodne Device mogu da očekuju zanimljiva dešavanja u drugoj polovini jula, kada će Venera napraviti trigon sa Neptunom i doneti povoljne aspekte za ljubav. Vrlo je moguće da ćete prilično spontano započeti vezu, a planete pokazuju da su velike šanse da ćete biti srećni i zadovoljni.

Zdravlje: Osetljivo i promenljivo zdravstveno stanje. Očekujte probleme sa krvnim pritiskom, kostima i zglobovima. Dobra vest je da će se u drugoj polovini meseca Vaše zdravstveno stanje popraviti.

Vaga

Posao: Venera trećeg jula ulazi u Vaše polje karijere i donosi povoljne aspekte za pronalaženje posla, pokretanje novih projekata i rešavanje poslovnih problema. Pod uticajem retrogradnog Merkura mogući su problemi sa kolegama, posebno ako radite u timu. Moguće su i administrativne greške, koje ćete morati da ispravljate.  Retrogradni Jupiter i retrogradni Pluton će Vas navesti da se suočite sa poslovnim propustima iz prošlosti. Savetujemo Vam da “ne bežite” od problema, već da pokušate da pronađete rešenje za njih. Ne bi bilo loše da se posavetujete sa starijim kolegama pre nego što donesete odluku. Krajem meseca će Mars napraviti trigon sa Jupiterom i doneti povoljne aspekte za rešavanje konflikta i problema, tako da ćete u naredni mesec zakoračiti prilično rasterećeni.

Ljubav: Vage koje su u vezi ili braku treba više da se aktiviraju oko socijalnog života sa partnerom. Savetujemo Vam da predložite neko putovanje, odlazak na koncert ili izlazak. Neophodno je da osvežite odnos! Pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu možete da očekujete pojačane emocije i povremene “napade” ljubomore.  Slobodne Vage treba da se aktiviraju na polju društvenog života, takođe. Izlazite, družite se i provodite vreme sa dragim osobama. To će Vas napuniti pozitivnom energijom, pa ćete prosto da zračite i privlačite osobe suprotnog pola kao magnet. Krajem meseca možete da očekujete ulazak u vezu. E sad, ja ne bih bila ja kada Vas ne bih upozorila na nešto! Pod uticajem retrogradnog Neptuna možete imati nerealnu sliku osobe sa kojom se viđate.

Zdravlje: Bez većih poteškoća na zdravstvenom planu! Možete da očekujete stabilno stanje. Bilo bi dobro da provodite više vremena na svežem vazduhu.

Škorpija

Posao: Vaš vladar Mars ući će u Vaše polje karijere i doneti povoljne aspekte za ostvarivanje ciljeve koje imate na polju karijere. Vrlo je moguće da ćete zahvaljujući rezultatima koje ste ostvarili u prethodnom periodu ostvariti povišicu ili unapređenje. Najviše uspeha mogu da imaju Škorpije koje se bave menadžmentom, marketingom ili javnom nastupom. Sa dolaskom retrogradnog Merkura možete da očekujete zastoj i sitne probleme na poslovnom planu, ali ništa što se ne može rešiti. Pod uticajem retrogradnog Jupitera možete da očekujete neko razočaranje na poslovnom planu. Ne dozvolite da Vas to obeshrabri, već nastavite da radite i da se trudite i sve će biti dobro.

Ljubav: Škorpije koje su u vezi ili braku treba da odu na neko putovanje sa voljenom osobom. To će osvežiti vašu vezu ili brak i dodatno će vas približiti. Polovinom jula, pod uticajem Sunca i Venere u opoziciji sa Saturnom i Plutonom, možete da očekujete nesuglasice sa partnerom, najverovatnije zbog ljubomore. Retrogradni Merkur u Lavu će pojačati Vaše emocije, pa ćete krajem meseca biti veoma osetljivi i netolerantni. Slobodnim Škorpijama će Retrogradni Saturn vratiti neku osobu iz prošlosti. Ukoliko je to osoba koja Vas je jako povredila u poslednjih godinu dana, savetujemo Vam da ne ulazite ni u kakav odnos sa njom.

Zdravlje:

Mogući su problemi sa probavom, pa Vam savetujemo da povedete računa o tome šta i kada jedete i pijete. Izbegavajte fast fud i alkohol.

Foto: Ted MurphyCC BY 2.0

Strelac

Posao: Totalno pomračenje Sunca donosi Vam umor i stres. To će ulazak Marsa u znak Lava dodatno pojačati. Savetujemo Vam da završite najvažnije obaveze i da uzmete nekoliko dana slobodno, da se odmorite i malo napunite baterije. Početkom meseca možete da očekujete poboljšanje finansija. Savetujemo Vam da taj novac sklonite sa strane i da ga još neko vreme ne trošite. Pod uticajem retrogradnog Merkura mogući su problemi sa tehnikom – nemojte se iznenaditi ukoliko Vam se pokvari računar ili telefon. Kraj meseca će biti povoljan za Vas. Trigon Marsa sa Jupiterom donosi Vam nove projekte, nove saradnike i poslove.

Ljubav: Pod uticajem retrogradnog Merkura i retrogradnog Plutona možete da očekujete povratak problema iz prošlosti ili nezadovoljstvo partnera/ke zbog toga što niste ispunili obećanje koje ste dali u prošlosti. Kako bi sve prošlo bez većih problema, savetujemo Vam da pokušate da, zajedno sa voljenom osobom, odredite rešenje za probleme koje imate u vezi ili braku. Slobodni Strelčevi će blistati! Pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu će biti pozitivniji i romantičniji nego inače, pa ćete kao magnet privlačiti osobe suprotnog pola. Međutim, pod uticajem retrogradnog Jupitera možete imati prevelika očekivanja, pa će Vam biti teško da pronađete osobu koja Vam u potpunosti odgovara.

Zdravlje: Promenljivo zdravstveno stanje! Mogući su problemi sa respiratornim organima, kičmom i organima za varenje. Savetujemo Vam da tokom ovog meseca budete umereni u svemu, kako ne biste dodatno pogoršali zdravstveno stanje.

Jarac

Posao: Totalno pomračenje Sunca i Mars u znaku Lava donose probleme sa finansijama. Moguće je da su Vam se nagomilali dugovi i da ne znate kako da ih vratite. Savetujemo Vam da se posavetujete sa nekim stručnjakom. Venera u znaku Raka donosi veliki broj teških pregovora – moguće je da ćete morati da donsete odluke koje Vam se ne dopadaju. Potrudite se da izbegnete sve vrste rizičnih dogovora ili ulaganja, jer biste već početkom meseca mogli da osetite posledice toga. Jarčevi koji traže posao treba da se aktiviraju u periodu nakon 19. jula, posebno u oblasti ekonomije i prava. Takođe, planete najavljuju uspeh u pronalaženju sezonskih ili honorarnih poslova.

Ljubav: Tokom jula će vladati napeti odnosi sa voljenom osobom, posebno u drugoj polovini meseca. Retrogradni Jupiter će doneti sukobe oko problema iz prošlosti, a to će opozicija Sunca sa Saturnom dodatno pojačati. Možete da očekujete niz svađa tokom jula, s tim što će se situacija smiriti krajem meseca. Slobodni Jarčevi bi mogli da uđu u tajnu vezu, najverovatnije sa zauzetom osobom. U početku će sve biti zabavno, ali vremenom će postajati sve napornije i teže. Velike su šanse da ćete iz ovog odnosa izaći povređeni. Budite oprezni, jer pod uticajem retrogradnog Plutona možete da imate iskrivljenu sliku partnera.

Zdravlje: Retrogradni Merkur se nalazi u Vašem polju zdravlja i upozorava Vas da budete pažljiviji. Povedite računa o ishrani, ne izlažite se velikim fizičkim naporima i slično. Moguć je drastičan pad imuniteta.

Vodolija

Posao: Već početkom meseca, pod uticajem totalnog pomračenja Sunca, možete da očekujete neku poslovnu ili finansijsku krizu, koju neće biti lako rešiti. Retrogradni Merkur će Vam u periodu nakon osmog jula doneti probleme u komunikaciji sa poslovnim partnerima i saradnicima. Poteškoće u komunikaciji mogu da dovedu do zastoja na poslovnom planu. Sunce i Venera u opoziciji sa Saturnom i Plutonom donose Vam u drugoj polovini meseca spletkarenje na poslovnom planu. Kao što vidite, jul će biti prilično težak mesec za Vas, ali ne brinite, planete pokazuju da ćete sve poteškoće uspeti da prevaziđete.

Ljubav: Pod uticajem pomračenja Sunca, Vodolije će biti veoma netolerantne – posebno ženski pripadnici ovog znaka. Netolerancija može da dovede do ozbiljne krize u vezi ili braku. Bićete skloni tome da reagujete ili previše burno ili ćete ćutati i povlačiti se u sebe. Savetujemo Vam da popričate ozbiljno sa voljenom osobom o tome što Vas muči – bez svađanja i vređanja. Slobodne Vodolije mogu da očekuju veoma zanimljivo poznanstvo preko prijatelja. Velike su šanse da će to prerasti u nešto više od drugarstva.

Zdravlje: Planete najavljuju urinarne smetnje i otežanu probavu. Posetite lekara pre nego što se pojave ozbiljnije zdravstvene teškoće.

Foto: Ted MurphyCC BY 2.0

Ribe

Posao: Potpuno pomračenje Sunca u Raku, koje će se desiti trećeg jula, donosi Vam probleme u karijeri – najverovatnije zbog pojačanog ega i ambicioznosti. Naime, želećete više nego što je trenutno moguće. Zbog toga biste, pod uticajem retrogradnog Merkura u Lavu i retrogradnog Jupitera, mogli da “uskočite” u neki rizičan posao, verujući da će Vam on doneti više novca i bolji položaj. Mars u kvadratu sa Uranom najavljuje finansijske gubitke već sredinom meseca. Savetujemo Vam da ne žurite sa odlukama koje donosite i da se ne vodite emocijama i egom, već konkretnim podacima. Na taj način ćete izbeći većinu problema koje Vam planete najavljuju za ovaj mesec.

Ljubav: Ribe u vezi ili braku mogu da očekuju krizu, najverovatnije zbog manjka tolerancije. Očekujte česte svađe i rasprave, neretko i oko nebitnih sitnica.  Pomračenje Sunca i retrogradni Merkur pojačaće Vaše emocije, pa ćete biti veoma osetljivi. Ribe koje ne veruju u potpunosti voljenoj osobi ili ne osećaju sigurnost, najverovatnije će odlučiti da prekinu vezu ili brak. Slobodne Ribe pod uticajem retrogradnog Plutona mogu da očekuju povratak veoma bitne osobe iz prošlosti. Velike su šanse da je to osoba koja Vam je mnogo značila i zbog koje ste bili jako povređeni. Ukoliko ne želite da prolazite kroz tu sagu ponovo, savetujemo Vam da ne započinjete ništa sa tom osobom. Dobra vest je da biste krajem meseca mogli da upoznate veoma zanimljivu osobu, najverovatnije u izlasku ili preko prijatelja.

Zdravlje: Merkur će osmog jula krenuti retrogradno u Vašem polju zdravlja i doneti promenljivo zdravstveno stanje. Očekujte psihosomatske smetnje i probleme sa kožom.

(Astrousluge.com)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.