najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Značenje astroloških kuća (1)

Svaka kuća, koja je u neposrednoj vezi sa podznakom, ima svoje posebno značenje u horoskopu.

KUĆA PRVA (Ascedent – VITA)

Ova kuća govori o telu i životu čoveka. Objašnjava njegov “EGO”, ponašanje, izgled, temperament, psihičke sposobnosti, vitalnost, zdravlje, tačnije, duhovnu i fizičku strukuru bića.

KUĆA DRUGA (LOCRUM)

Sve ono što steknemo zahvljujući sopstvenom naporu i sticaju srećnih okolnosti, obeleženo je u ovoj kući: imanje, novac, razna dobra, posedi, bogatstvo. Jednom rečju, ova kuća obeležava naše ponašanje u svetu materijalnih dobara, naše gubitke i dobitke, naše dobre i loše finansijske transakcije i sl.

Pazite, ukoliko ste genije, u drugoj kući vašeg natalnog kruga, sve ovo neće biti naglašeno.

KUĆA TREĆA (FRATRES)

Ova kuća bavi se vašim bližnjima: braćom i sestrama. Pored toga, govori o vašim studijama, pisanju, štampi, pošti, jednom rečju o praktičnoj inteligenciji, stepenu vaše društvenosti i komunikativnosti.

KUĆA ČETVRTA (GENITOR)

Ova kuća govori o naslednim faktorima, o vašim roditeljima. Pored toga, ovo je kuća pokretne imovine, doma, porodičnog života, korena, početka i kraja života. Ova kuća je donji deo neba, meridijana, mesta rođenja i govori o tome kako se osoba oseća u svojoj kući, u svojoj domovini – to je sudbinska kuća.

KUĆA PETA (FILII)

Govori o svemu onome što čovek stvara: deca, zadovoljstvo, ljubav, zabavne igre, moda, obrazovanje. Takođe, ova kuća određuje i uspeh u kocki, lutriji i špekulacijama, odnosno lakoj zaradi. Međutim, najvažniji pokazatelji ove kuće su ljubav prema deci, odnos prema umetnosti, smisao za kreativnost i pedagoške sposobnosti.

KUĆA ŠESTA (VALETUDO)

Govori o obaveznom, svakodnevnom radu, kućnim poslovima, službi, higijeni, disciplini, zavisnosti, sitnim bolestima i zdravlju uopšte. Ljudi koji se profesionalno bave medicinom (lekari i ostalo medicinsko osoblje) imaju naglašenu šestu kuću.

Sutra čitajte o ostalim astrološkim kućama…

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike