U trendu

Znate li zašto su baš lavovi kraljevi horoskopa?

Saznajte šta je to što deca Sunca imaju, a što nema nijedan drugi horoskopski znak! Evo jednog kratkog uvoda koji najbolje ilustruje ličnost jednog Lava.

Sede dva druga u jednom poznatom kafiću, piju pivo, razgovaraju i očijukaju s devojkama. Prvi drug zadivljeno, skoro bez daha, sluša i posmatra svog prijatelja, koji sija u centru pažnje, prepričavajući događaje u kojima je, naravno, on bio glavni akter.

Gestikulacija, govor, intonacija… sve je savršeno, kao da je u pitanju predstava. Pošto je dobio dovoljno pažnje, zadovoljan, još više počinje da glumata, začinjavajući priču bezazlenim lažima, da još više zablista u ulozi glavnog glumca, filma koji prepričava.

Kada ga je sagovornik prekinuo ne bi li ispričao svoju dogodovštinu, ovaj je pozvao konobara, insistirajući da on plati račun i u stilu holivudske zvezde napustio lokal.

To je kralj grada, čovek rođen u znaku Lava.

Predstava života, večita gluma, maštarije koje neprestano kolaju u njihovim umovima, umišljanje i prejaka želja za dokazivanjem. Glavni glumac u sopstvenoj drami, čovek sa Suncem u Lavu.

Lavovi su ljudi koji veruju da je svet nastao ne bi li se oni rodili, gde su svi u njihovoj službi, gde se sve vrti oko njih, gde su oni centar svačije pažnje, uvek predmet interesovanja, pa čak i skandal majstori.

Svaki Lav svoju dušu hrani prejakim egom. Oni su uvek na sceni i tu ostaju po svaku cenu, pa čak i kada su duboko nesrećni u toj ulozi. Mnogi Lavovi će vam verovatno reći da sve ovo nije tačno, ali ne postoji nijedan pripadnik ovog znaka koji je skroman i koji bi se odrekao pažnje, glađenja po glavi ili aplauza, piše portal Novo doba.

Postoje oni glumci koji su u ulozi mirnog i povučenog Lava, ali, opet, samo ako je ta uloga glavna. Ovo je znak koji ne voli da boravi u prirodi, osim ako nije neki spektakl ili sportski događaj.

Oni iskonski traže svetlost u vidu miliona lampica kazina, reflektora na stadionu, zlatnih i mermernih površina i svega onoga što ih podseća na njihovu zvezdu, koja u vreme kada se oni rađaju najjače sija na nebu, Sunca.

Lavovi su strastveni, vreli, topli, dobrodušni, uvek spremni da pomognu, često tvrdoglavi, uporni samo ako se dokazuju, a jako nezgodni kad im se neko suprotstavi. Kada ih neko napada, Lavovi teže da ga postave na mesto koje zaslužuje, odnosno na ono mesto koje oni misle da zaslužuje, a koje je obično tri lestvice ispod njih.

Bolesno brane svoje stavove i želje, ne uzimajući nikad u obzir tuđe prohteve i stremljenja. Umeju da budu jako sebični i beskompromisni.

Položaj Sunca u ovom znaku, daje pretoplo srce, pa kada vole, zaista vole najjače od svih znakova.

Muškarac u ovom znaku je pravi šarmer.

Kada se zaljubi, ne prihvata odbijanje i u stanju je da zadivi svoju izabranicu kao u filmovima. Zvaće je svaki čas, čak i kada ona to ne želi, jer smatra da ona zaslužuje da bude počastvovana njegovim prisustvom.

Poklanja najskuplje poklone – zlato, dijamante, brendirane stvari… ništa ispod toga, ma kakvog finansijskog statusa bio.

Kada osvoji svoju ljubav, otkriva se i druga strana medalje. Budući da su u stanju da vole snažno i da se vežu jako brzo, postaju nesnosno posesivni. Ako samo na momenat izgubi pažnju, počinje da proganja, ljut i besan, u novoj ulozi tiranina. Sreća pa ta uloga ne traje dugo, jer ga brzo prođe.

Ako nađe osobu koja će da mu popušta, ona pored Lava postaje kraljica koju postavlja na pijedestal i svu svoju svetlost reflektuje na nju, baš kao što Sunce reflektuje svoju svetlost na Mesec.
Znak koji je veran porodici, ženi i deci. Često se dešava da svi oko njega budu srećni, osim njega samog.

Žena rođena u ovom znaku je holivudska dama, sa stilom i prejakom energijom.

Uvek je doterana, sa ponekim šljaštećim detaljem i obavezno savršenom frizurom (grivom), koja je njihov zaštitni znak.

Zaljubljuje se u muškarce koji joj laskaju i dive joj se, a ostaje sa onim koji može da priušti njoj i Lavićima sve udobnosti ovog života. Kao majka je pravedna, trudi se da svoje potomke nauči borbenosti i odgaji ih tako da budu jaki. Voli da sija sa svojim porodom, pa često svoju decu oblači u skupu (fensi) garderobu.

Požrtvovana je i odana svojoj deci i mužu, kojeg neizmerno voli i poštuje. Ali uprkos tome, voli da mu s vremena na vreme natrlja nos, čisto da ne zaboravi koliko ona vredi. To je žena koja ume i može sve – vladar svog doma, savršena ljubavnica.

Sunce je Lavovima podarilo ljubav, raskoš, sreću i mnoge svetle trenutke. Sve što rade rade srcem jer to su jaki ljudi, koji vole time i da se pohvale.

Ovaj znak simbolizuje kraljeve, glumce, pevače, scenu, sreću, raskoš, ljubav, sport, decu… i sve ono što radimo srcem.

(Telegraf.rs / Novo doba)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.