Jarac i Bik, Vaga i Blizanci: 7 najboljih astro kombinacija za brak

Kada razmišljamo o astrološkoj kompatibilnosti, obično mislimo na seksualnu hemiju, ili drugim rečima gledamo kratkoročno. Ali, zvezde nam daju uvid i u dugoročne prognoze, kao što je kompatibilnost za brak. Astrolozi tako izdvajaju najbolje horoskopske kombinacije znakova za uspešan i srećan odnos.

Da bi znakovi bili kompatibilni za brak, moraju imati zajedničke elemente poput sličnih vrednosti, ciljeva i preferiranog načina života, jer ga, na kraju krajeva, i dele.

Iako je svaka kombinacija horoskopskih znakova sposobna za srećan, zdrav brak, nekima je to mnogo lakše da postignu, a u njih spadaju ovih 7 parova:

1. Ovan i Lav

Oni su prirodni suputnici. Kao vatreni znakovi, njih dvoje su željni da izvuku najviše što mogu od uživanja u životu. Oboje žele partnera koji je spreman da ide na avanture i vidi svet s njima. Pod vladavinom Marsa Ovan unosi strast u vezu, dok Lav pod vladavinom Sunca nudi razum i ravnotežu. Zajedno čine vatreni dvojac s velikim izgledima za ‘dok nas smrt ne rastavi’.

2. Bik i Jarac

Bik kojim vlada Venera usmeren je na stvaranje doma, to je znak koji želi da stvori najsigurniji i najluksuzniji život koji mogu, a njihov san je da pronađu nekoga s kime će ga deliti. Tu u jednačinu ulazi Jarac, znak koji žudi za sigurnošću, strukturom i partnerom s kojim će marljivo graditi život. Kad ovo dvoje završe zajedno, to je neverovatna sila koju je teško zaustaviti i postižu zajedno velike stvari, pritom postajući sve snažniji kao par. Osim toga, imaju odlične predispozicije za negovanje dugoročne strasti.

3. Blizanci i Vaga

Za oba pripadnika ovih znakova ulazak u brak zapravo predstavlja ostvarenje strahova – onih u kojima se ‘smiruju’ i budu ograničeni. Oni zahtevaju stalnu mentalnu stimulaciju i izazove, a potreban im je partner s kojim nikada neće izgubiti teme za razgovor. Srećom, u tome se odlično nadopunjavaju. Na primer, Vagama je potrebno vreme za sebe da bi se napunili energijom, što Blizancima pak daje priliku da slede sopstvene interese i strasti. To je samo jedna vrsta ravnoteže koja opisuje kako njihov brak funkcioniše kao odlično životno partnerstvo.

4. Riba i Rak

Ne postoje tako romantično idealistički znakovi poput Riba, a one često imaju tendenciju da se potpuno predaju u vezama kako bi ostvarili ljubavnu fantaziju za sebe. Zbog toga završavaju sa slomljenim srcem, ali najmanje su šanse da im se to dogodi s Rakom. Pripadnici tog znaka, iza svoje ‘zaštitne ljuske’ kriju ranjivu stranu i veliku empatičnost i razumeju emotivnu prirodu Riba. Ova romantična veza među njima ima duboke korene, puna je nežnosti i međusobne povezanosti.

5. Devica i Bik

Teško je Devici da pronađe partnera koji živi u skladu s njihovim standardima i koji takođe može da podnese konstruktivnu kritiku u dobronamernom duhu u kom je data. Bik je i tvrdoglav i dovoljno samouveren da ostane veran sebi. Uz to, Bik u Devici može da probudi osobine koje nije ni znala da poseduje. Partner koji vam pomaže da budete najbolji? To je ono što želite pored sebe za ceo život.

6. Škorpija i Jarac

Škorpija, kojim vlada Pluton (planeta povezan s moći), uglavnom je dominantan partner u većini odnosa, ali kad sretnu Jarca, otkriju da su zapravo najsrećniji u vezi s uravnoteženom dinamikom snage. To je zato što je Jarac pod vladavinom Saturna i ima sopstveni  pokretački pogon. Ono što ih posebno zbližava je činjenica da Jarac ima energiju zbog koje je Škorpija spreman da mu veruje, otvori se i prepusti, što retko rade. Ovaj odnos je nabijen strašću i međusobnim divljenjem.

7. Strelac i Vodolija

Kad se vatreni Strelac susretne s Vodolijom, oni zapale plamen onoga što ih čini jedinstvenim, umesto da pokušaju da ukrote njihovu individualnost. Oba ova znaka su fokusirana na slobodu i treba im puno prostora da bi bili samo ono što jesu. Jedno u drugom pronalaze partnera koji to iznutra razume. To znači da postoji mali pritisak za usklađivanje, što za oba znaka može biti glavni ubica odnosa. Ovo dvoje mogu dugoročno mirno koegzistirati, slaveći međusobnu jedinstvenost i izvrsno se provodeći na tom putu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.