Šta je uporedni horoskop i kako ga tumačiti?

Oblast astrologije koja se bavi uporednim horoskopima među polovima zove se sinastrija. Da bi videli kako se dve osobe slažu potrebno je napraviti pojedinačnu analizu horoskopa svake osobe. Ova analiza nam pomaže da vidimo koliko je dotična osoba integrisana kao ličnost, koliko je u stanju da sarađuje u vezi. Koliki su njeni kapaciteti i koji su njeni nedostaci, kako bi ih savladala.

Onda pravimo ili potpuno nov horoskop odnosa, što danas s obzirom na astrološke programe nije teško ili u unutrašnjem krugu ucrtavamo planete jedne osobe, a u spoljšnjem druge. U prvom slučaju dobijamo potpuno nov horoskop, gde aspekti pojedinačnih planeta, kao i kuće horoskopa govore o odnosu. U drugom slučaju detaljno analiziramo gde se nalaze i kojim kućama vladaju planete jedne osobe i u kojim su aspektima sa planetama druge.

Vodimo računa o napred pomenutoj dinamici aspekata, i shodno tome savetujemo osobu kako da prevaziđe sitne zamke prirode i izgradi što kvalitetniji odnos. U izvesnim  slučajevima, kad se vidi da su u igri napred pomenuti aspekti Saturna, Urana, Neptuna ili Plutona ukazujemo na opasnost da se veza održi. U nekim slučajevima pojedinačni horoskopi obećavaju bolju vezu bez papirologije. Tada savetujemo da se shodno tome ona i gradi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.