U trendu

Uticaj planeta na karakter bračnog partnera

O karakteru bračnog partnera govore nam planete koje obrazuju konjunkciju
sa pokazateljem braka
.

Ako je to Saturn, partner će biti Saturnovske prirode, a nešto više o ovome
govori položaj Saturna u horoskopu osobe. Dobro aspektovan Saturn govori o osobi sa pozitivnim osobinama Saturnove prirode, a negativni obrnuto.

Ukoliko se radi o Marsu partner je pametan, hrabar, pošten, pravi gospodin.
Ali loše aspektovan Mars, ispoljava sve negativne crte karaktera od sitničavosti do eksplozivnosti, razdražljivosti, agresivnosti.

Neugrožena Venera daje partneru pozitivne osobine svoje esencijalne prirode. Loše položena i ugrožena Venera ide na štetu bračnoj vezi.

Snažan, brz i dobro aspektovan Merkur označava partnera slatkorečivog,
bistrog, proračunatog, poslovnog i ekonomičnog. Slab Ugrožen Merkur daje sve suprotno od ovoga.

Ako je pokazatelj braka u vezi sa Neptunom, to nam često govori da je jedan
od supruga poseduje fenomenalne sposobnosti ili genijalnost.

Mesec će uvek ukazati na psihu partnera. Zajedno sa Merkurom će uticati na intelekt partnera. Sa Venerom na sposobnost u svetu umetnosti, užitke. Sa Suncem će uticati na zdravlje i raspoloženje, popularnost.

Mesec sa Marsom pojačava životne instinkte, pogoduje stvaralačkim i rušilačkim procesima. Mesec sa Jupiterom utiče na osećanja pravičnosti, praktičan um, blagostanje. Sa Saturnom utiče na egoizam, fanatičnost, autoritet, reputaciju, organizatorske sposobnosti, perspektive na političkoj sceni, psihu, zdravlje uopšte.

Sa Uranom utiče na intuiciju i originalnost, ekscentričnost, sklonosti ka naučnim istraživanjima, sklonosti za astronomiju, astrologiju. Sa Neptunom utiče na nadahnuća, ekstrasenzorske sposobnosti, isceliteljstvo i druge parapsihološke fenomene. Snažno deluje na zdravlje, posebno na psihu i podsvest.

Mesec sa Plutonom utiče na partnerovu svest, pojačava želju za dominacijom i mogućnost da hipnozom ili sugestijom podčinimo druge ljude svojoj volji. Mesec u kombinaciji sa Mesečevim čvorovima utiče na fizičku privlačnost, odnose sa drugim ljudima, okolinom.

Ako je bračni partner predstavljen Suncem i Merkurom on će biti dinamičan, brbljiv, spletkaroš i intrigant. Venera ukazuje na krotku i nežnu optimističku prirodu ili na ravnodušnost ili nemarnost.

Mars simbolizuje dinamičnost, snagu i energiju, taktičnost, vrednoću, želju
za ličnom slobodom ili suviše krutu prirodu, sitničavuagresivnu, sklonu nasilju. Jupiter dobrotu, velikodušnost, pravičnost, zahvalnost, milosrđe ili obrnuto – rasipnost, preterivanje u zadovoljstvima.

Saturn nam govori o vrednoći i izdržljivosti, razumnim osećanjima i uzdržanosti. Uran na iznenadnost i neočekivanost, originalnost i ekscentričnost. Sve ovo zavisi od aspekata pokazatelja braka sa planetom na koju se odnosi, tj. sa kojom ima aplikacioni aspekt.

Pozitivni aspekti nagoveštavaju partnera sa dobrim osobinama, esencijalne prirode planete kojom je predstavljen. Loši aspekti govore o obrnutom.

Uspešno položena i dobro aspektovana planeta u sedmoj kući ukazuje na pravilan izbor i kvalitetan brak. Brak sa udovcem ili udovicom naznačava prisustvo Marsa u sedmoj kući, Saturna ili Urana. Ukoliko imamo pokazatelje više brakova na prvog partnera će nam ukazati vladalac sedme kuće, a planeta u sedme kući na drugog.

Planeta ka kojoj je upućen pokazatelj braka, kao i znak u kome se on nalazi govori o karakteru budućeg partnera. Ukoliko je planeta retrogradna, može doći do razvoda ili udovištva.

Ako je vladar sedme kuće slab po svom kosmičkom statusu ili loše aspektovan, brak će biti neuspešan, pun razočarenja zbog lošeg karaktera partnera, i obrnuto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.