U trendu

Gledanje u šolju – 4 osnovna pravila

Tajanstvene šare koje se stvaraju u talogu popijene (turske) kafe na dnu šolje dale su povoda „vidovitim“ ljudima, odnosno ženama, da iz tih šara i znakova „čitaju“ sudbinu onome ko je kafu popio. Gledanje u šolju je čisto ženska „disciplina“, ali ima i muškaraca koji su ovladali ovom veštinom.

Pa u čemu je ovo veština?

Da li se tu uopšte radi o nekoj vidovitosti i tajanstvenosti?

He, nema tu ni tajanstvenosti ni vidovitosti, već se radi isključivo o veštini „čitanja“ i „dešifrovanja“ šapa i znakova koji se stvore u talogu popijene pa izvrnute šolje kafe.

Na prvi pogled, u sasušenom talogu na dnu šolje ne vidimo ništa osim bezlične tamne mase. Ali ako tu masu malo bolje zagledamo, videćemo u njoj razne šare, figure i znakove koji nam pomalo liče na ljudske ili životinjske oblike, na slova ili neke predmete – eto nam razrešenja tajne!

Druga je stvar što neki znak ili figura u talogu šolje za jednog predstavlja psa, za drugoga magarca, za trećega kozu, a četvrti u njemu vidi svinju!

I svi su oni u pravu, jer svakom nejasnom znaku možemo dati tumačenje kakvo nam se pričinjava. Tu slobodu tumačenja znakova treba obilato koristiti, pa u šoljama naših prijatelja „videti“ one znakove i figure koji će ih najviše obradovati, razveseliti i nasmejati!

Pre početka „gledanja“ u šolju, treba zapamtiti ovih nekoliko pravila:

1) Osoba koja želi da joj „gledate“ u šolju popije kafu – polako, u nekoliko gutljaja, zatim šolju prevrne na tacnu i sačeka 5 do 10 minuta da se soc, tj. talog, osuši.

2) U šolju se ne sme nalivati nova količina kafe da bi se šare pojačale niti se šare smeju bilo čime dodirivati.

3) Figure na dnu šoljice predstavljaju ličnost ili kuću osobe kojoj se gleda. Figure pri vrhu šolje govore da će se događaji skoro desiti. Figure koje izlaze na samu ivicu šolje znače putovanje ili promenu boravka.

4) Pri tumačenju i razjašnjenju pojedinih pojmova i figura, uvek treba poći od znakova koji predstavljaju osobu kojoj se gleda. Sve ostale figure i znakove treba povezivati sa tim znakovima i tako ih i tumačiti. Likovi se tumače s leva na desno i odozdo na gore.

U nastavku ćemo vam izneti veliki broj tumačenja znakova, šara i figura u talogu kafe, a vi ih povezujte, dopunjujte i kombinujte koliko vam mašta dozvoljava i zabavljajte se – jer to je cilj ovih redova…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.