U trendu

Ben Aflek i Met Dejmon i filmu „Air“ od sutra u bioskopima u širom Srbije

BEOGRAD – Ben Aflek i Met Dejmon ponovo su se udružili snage, a poznati par igra glavne ulogu u filmu „Air“ koji na repertoare bioskopa stiže sutra 6. aprila, u distribuciji Blitz filma.
Film je zasnovan na istinitoj priči, a radnja nas vraća u razdoblje osamdesetih godina prošlog veka.

Met Dejmon tumači lik Sonija Vakara, Ben Aflek je u ulozi suosnivača Najka, legendarnog Fila Najta, Džejson Bejtman je u ulozi Roba Strasera – njegovog direktora marketinga, dok je Vajola Dejvis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrednost neizmernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

Film je zaradio gotovo savršen rejting na Rotten Tomatoes-u sa 99% pozitivnih kritika, što ukazuje na izvanredan kvalitet filma.

Ambiciozan, revoltiran i strastven šef Najka opisan je svojom poznatom rečenicom: ‘Pamtiće vas po pravilima koja ste prekršili.’ Vodeći se ovom mišlju, Najt se odlučuje na rizike da bi svojoj tada nepoznatoj kompaniji Najk doneo slavu i stao uz bok najvećih i znatno uspešnijih konkurentskih firmi Adidasa i Konversa.
U probijanju u društvo slavnih robnih marki jedna od ključnih figura postaje upravo Soni Vakaro, a koji je dobio naizgled jednostavan, a u praksi gotovo neizvodljiv zadatak: potpisati ugovor sa zvezdom NBA koja će Najk učiniti prestižnim sportskim brendom.
Na putu do njegovog potpisa Vakaro mora da se nosi sa arogantnim Džordanovim advokatom Dejvidom Falkom (u čijoj ulozi briljira Kris Mesina) i igračevom majkom Deloris Džordan, koju oličava Vajola Dejvis.

Film se između ostalog bavi i uspostavljanjem novih marketinških pravila koja su nastupila nakon sklapanja ugovora između Džordana i Najka.

Naime upravo je on bio prelomna tačka u načinu na koji su igrači dogovarali marketinške saradnje s brendovima, a na samom kraju filma saznajemo i da je Vakaro kasnije postao ključna figura zaslužna za unosne marketinške poslove koje su godinama dobjali sportisti s prestižnih univerziteta.
Snimiti film o pregovorima između majke košarkaša i marketinškog agenta tako da gledaoce drži prikovane za ekran i budi emocije zaista nije nimalo lak zadatak, ekipa filma je međutim nadmašila sva očekivanja pa su ga kritičari već sada ocenili najboljim sportskim filmom svih vremena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.