U trendu

Bluz i Pivo Jaž Fest od 25. do 27. avgusta u Beogradu

BEOGRAD – Novi muzički festival Bluz i Pivo Jaž Fest biće održan od 25. do 27. avgusta upravo u poznatom klubu “Bluz i Pivo” u centru Beograda, najavili su organizatori.

U muzičkom prostoru kluba “Bluz i Pivo” u Cetinjskoj ulici već dve godine se održavaju veoma posećeni nastupi bluz i džez muzičara, tako da je ideja o nastanku džez festivala bio logičan korak dalje u negovanju posebnog žanra muzike.

Svake večeri festivala će biti održana po tri koncerta, a najbolji domaći džez muzičari će izvoditi uglavnom autorsku muziku.

“Domaća džez scena je nepravedno zapostavljena i nije prisutna na mnogim domaćim džez festivalima, zato nam je potreban novi festival koji će negovati upravo domaće autore”, izjavio je poznati muzičar Dragan Ćalina, inače jedan od organizatora festivala.

Kako je istakao, cilj trodnevnog festivala Bluz i Pivo Jaž Fest je da okupi najznačajnije domaće autorske džez sastave i solo džez muzičare.

Festival će 25. avgusta otvoriti Dragan Milovanović sekstet koji će koncertno izvoditi autorske numere posvećene umetnicima 20. veka.

Nakon njega će nastupiti trio pijaniste Veljka Vujčića, i prvo veče će zatvoriti kvintet Belgrade Funk Combo saksofoniste Ljubiše Paunića.

Četvrtak, 26. avgust je rezervisan za najcenjenije muzičare mlađe generacije – Gorica Šutić sa svojim bendom The Grooveheadz, sastav Sćime, koji predvode saksofonista Luka Ignjatović i bubnjar Predrag Peđa Milutinović, kao i kvartet Ivana Radivojevića, jednog od istaknutijih mladih džez trubača u Srbiji.

Poslednje veče festivala (27.08.) publiku očekuju koncerti sastava Luka Malko Trio, kvarteta pijaniste Dragana Ćaline, koji je objavio debitantski album “Circle”, dok će festival zatvoriti džez kantautorka Ivana Vukmirović s njegovim bendom Manivi.

Ovog leta je osnovan još jedan festival džez muzike u Beogradu Jaž in the Garden, koji je održan u dva dana na dve bine početkom jula u Botaničkoj bašti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.