U trendu

Branković: Tamara Dragičević je maestralna u Tomi

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je pevacica Suzana Branković koja je govorila o tome kako je dala glas pesmama Silvane Armenulić, koji su bili najveći izazovi, šta misli o ulozi Tamare Dragičević u filmu „Toma“, i šta misli o pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću.

Branković je rekla da je za nju Zdravković „pevačka legenda“, čije je pesme često izvodila uživo na nastupima, ali da je vrlo malo znala o njegovom životu, pa joj „Toma“ reditelja Dragana Bjelogrlića predstavlja otkrovenje, koje je ostavilo „prelep utisak, i srećan i tužan“.

Pevačica je rekla da ju je iznenadio poziv kompozitora filma Željka Joksimovića, sa kojim je već sarađivala, da u „Tomi“ otpeva pesme Armenulić (1939-1976), koju igra Dragičević.

„Kada su on i Bjelogrlić čuli moju interpretacju ‘Noćas mi srce pati’ oni su se oduševili. Nisu mogli da veruju da sam to tako izvela pošto sam pre svega pop pevač. Negde sam i ja bila iznenađena svojim pevačkim mogućnostima“, istakla je Branković.

Prema njenim rečima, prilikom snimanja muzike za film svaka pesma je bila izazov, pogotovo „Ah što ćemo ljubav kriti“ i duet sa Acom Pejovićem „Ponoć“, jer poslednja ne postoji u interpretaciji Armenulić i pisana je tek nedavno za „Tomu“.

Upitana da li joj je neobično kad na platnu vidi Dragičevć, a čuje svoj glas, Branković je rekla da nije, naglasivši da je „Tamara zaista maestralna“, i da je oduševljena kako je glumom dočarala sofisticiranost Armenulić.

Branković priznaje da u filmu ima trenutaka koji su je rasplakali, kao što je momenat sa Ljiljanom ili kad se pojavljuje Rama, a Toma shvata da je zaboravio odakle je potekao i nije se setio prijatelja koji mu je možda najviše pomogao.

„Teško je da se odabere jedna od Tominih velikih pesama, ali moram da izdvojim ‘Za Ljiljanu’, pošto se tako zvala moja nana i mnogo je volela tu pesmu. Kad je čujem baš me dira u srce“, rekla je pevačica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.