U trendu

„Čikago“ u Beogradu

Brodvejski hit „Čikago“, koji se zarad što češćeg izvođenja igra sa dve potpuno različite glumačke podele – prva je premijera u Pozorištu na Terazijama ove sezone. Režiju potpisuje Kokan Mladenović, prepev songova Marija Stojanović, a više nego zahtevnu koreografiju ovog mjuzikla sa ansamblom uspešno je ostvarila gošća iz Slovenije Mojca Horvat. Kostime je radila Lana Cvijanović, a scenograf je Marija Kalabić.
Mjuzikl „Čikago“, iako na prvi pogled mračnog sadržaja i oštrog i satiričnog oslikavanja stanja u američkom društvu, veoma dobro korespondira s domaćim auditorijumom. Odlična muzika, atraktivne plesne tačke i naravno opčinjenost fotogeničnom slikom Čikaga s prepoznatljivim gangsterskim imidžom koji privlači publiku poput „zabranjenog voća“. Pravu slavu mjuzikl „Čikago“ (koji je prvi put postavljen na Brodveju 1975. godine) doživeo je tek 1996. godine, kada je prema originalnoj postavci koju je režirao slavni Bob Fosi ponovo izašao pred publiku. Iduće godine, ovaj mjuzikl osvojio je mnoge nagrade, između ostalih i šest Tonija (američki pozorišni Oskar). I pored ne tako davno snimljenog istoimenog filma holivudske A produkcije (sa Rene Zelveger i Ketrin Zitom Džouns i Ričardom Girom), mjuzikl „Čikago“ se i danas neprekidno igra pred prepunim gledalištem na Brodveju.
U domaćoj postavci, koja je, kao što rekosmo, dvostruka, u ulozi Velme Keli pojavljuju se Ivana Knežević i Katarina Gojković, kao Roksi Hart tu su Sloboda Mićalović i Jelena Jovičić, a u ulozi Bilija Flina pojavljuju se Dragan Vujić i Ivan Bosiljčić. Još neke uloge se udvajaju u beogradskoj verziji „Čikaga“, pa tako ulogu čuvarke zatvora Mame Morton igraju Hana Jovčić i Zinaida Dedakin, a ulogu Ejmosa Harta, nesrećnog muža Roksi Hart, Milan Antonić i Nikola Bulatović. Trebalo bi još naglasiti da su sve predstave za mesec koji je pred nama – rasprodate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.