U trendu

Deveti festival “Novi tvrđava teatar“ od 1. septembra

NOVI SAD – Deveti festival “Novi tvrđava teatar“ održaće se od 1. do 6. septembra u Vili Stanković u Čortanovcima a ovogodišnji slogan festivala je “Čuda se događaju, ali ih treba prepoznati”.

Festival otvara makedonska predstava “Narodni neprijatelj” u režiji Nine Nikolić iz Makedonskog narodnog teatra Skoplje, a zatvara adaptacija komada “Banović Strahinja” Borislava Mihajlovića Mihiza “Ljubav i krivica” u režiji Vide Ognjenović.

Umetnička direktorka i selektorka festivala Vida Ognjenović kaže da se ove godine kandidovalo mnogo zanimljivih i aktuelnih predstava.

„Festival već ima svoju tradiciju, ali ne bih htela da se ukalupimo i da budemo predvidivi. Ovo je međunarodni festival, otvoren u potpunosti, ne ograničavaju ga ni politički, ni nacionalni kodovi. Jedino ograničenje nam je požorišni kvalitet. Cilj nam je da upravo da taj kvalitet koji dobijamo različitim pristupima i idejama održimo i razvijamo“, istakla je Ognjenović.

Vuk Miletić, izvršni producent, kaže da poštovaoci pozorišta sve informacije o festivalu,prevozu i eventualnom pomeranju lokacije zbog kiše mogu naći na sajtu.

„U slučaju lošeg vremena, predstave se prebacuju u Novosadsko pozorište (Ujvideki Szinhaz). Karte su već u prodaji na svim prodajnim mestima Gigstiksa, kao i na samoj lokaciji pred početak predstava. Tradicionalno je obezbeđen besplatan prevoz iz Novog Sada i Beograda. Polazi sa okretnice kod hotela Centar u Novom Sadu, a u Beogradu ispred Pete beogradske gimnazije“, objasnio je Miletić.

Festival je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

Sve predstave počinju u 20 časova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar