U trendu

Đani Versaće

Poznati svetski modni dizajner, Đani Versaće (Gianni Versace), rođen je 1946. godine u mestu Ređo Di Kalabria, u Italiji. Dizajnom je profesionalno počeo da se bavi sa 23 godine, kada se preselio u svetski modni centar, Milano.

Početkom sedamdesetih godina radio je kao dizajner za poznate i tada popularne modne marke kao što su Genny, Callaghan i Complice. Svoju prvu kolekciju, koju je kasnije predstavio u okviru modne revije, stvorio je još početkom sedamdesetih godina, ali je ona javno prezentovana tek 1978. godine.

U svetu je poznat po glamuroznom stilu kreacija, koje su često uključivale nove materijale i tehnike za izradu. Tako je npr. često koristio aluminijumske mreže i lasersku tehnologiju za sjedinjavanje kože i gume. Veoma brzo je stvorio sopstvenu marku za koju su kasnije radili najveći supermodeli, a njegove kreacije nosile su najveće muzičke i filmske zvezde.

Ubijen je 1997. godine ispred svoje kuće u Majami Biču, na Floridi. Ubio ga je, kasnije se utvrdilo, plaćeni atentator, iako se u početku mislilo drugačije. Tokom karijere su ga pratili različiti tračevi, koji su više nego normalni za svet mode. Jedan od najinteresantnijih, ali nikada potvrđenih, jeste trač o tome da je bio homoseksualac.

Marku koju je stvorio i ostavio iza sebe danas vodi i razvija Donatela Versaće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.