U trendu

DOB: Pao deo izolacionog materijala, nije bilo povređenih

BEOGRAD – Dom omladine Beograda (DOB) danas je saopštio da je tokom koncerta Big Benda RTS i Džez odseka FMU u njihovoj Velikoj sali u petak neočekivano sa plafona iznad bine otpao deo izolacionog materijala, ali da niko nije pogođen niti povređen.

Deo izolacionog materijala veličine oko jednog kvadratnog metra pao je na binu pored muzičara, a iz DOB-a su izrazili žaljenje zbog nemilog događaja uz izvinjenje učesnicima i publici na svim eventualno nastalim neprijatnostima.

„Uprkos činjenici da DOB redovno vrši kontrolu bezbednosnih uslova u svim svojim salama, uvek postoje neočekivane okolnosti više sile koje mogu dovesti do neželjenih događaja, kao što je to bio slučaj i prilikom održavanja ovog koncerta“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, DOB trenutno vrši utvrđivanje stanja na plafonu sa namerom da se utvrdi šta se i zašto se dogodilo, a pošto je sala, koja je kompletno renovirana i puštena u rad 2012. godine, osigurana od svih štetnih događaja „kod poznate osiguravajuće kompanije“, ona je zvanično obaveštena o štetnom događaju.

„U toku je stručna procena štete, od strane stručnih procenitelja osiguravajuće kompanije, i utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja. Nakon zaključka stručnjaka i detaljnog pregleda celokupnog prostora, po hitnom postupku biće sprovedena sanacija nastale štete“, navode iz DOB-a.

Prema njihovim rečima, pošto se Velika sala DOB-a nalazi „16 metara ispod nivoa Dečanske ulice postoji opravdana mogućnost da je tokom proteklih obilnijih kišnih padavina određena količina vode skriveno prodrla do plafonske konstrukcije“.

Iz DOB-a ocenjuju da je moguće da je ta voda „oslabila pokrivne izolacione materijale čiji je jedan deo, neočekivano i bez vidljivog spoljnog oštećenja, pao tokom održavanja koncerta“.

„Najvažnije u nemilom događaju je što niko od izvođača na bini nije bio direktno izložen padu izolacionog materijala, niti je bilo povređenih. DOB uverava javnost da preduzima sve neophodne mere kako bi se Velika sala što pre osposobila za nastavak dalje programske aktivnosti, kao i kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih događaja u budućnosti“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, o toku sanacije DOB će obavestiti javnost u predstojećim danima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.