U trendu

Domingo najavio kao gosta koncerta devojčicu iz Paraćina

BEOGRAD – Jedan od najvećih tenora današnjice Plasido Domingo stigao je večeras u Beograd, letom iz Praga, pred nastup 8. septembra na Tašmajdanu, gde će mu, kako je najavio, biti specijalni gost mlada saksofonistkinja (9) iz Paraćina.

Sa velikom zvezdom svetske operske scene u Beograd je doputovala
i njegova supruga, koleginica Marta Ornelas (86), sa kojom je u braku skoro šest decenija i koja mu je najvažniji savetnik i danas.

Kako je Tanjugu rekao menadžer, Domingo (80) je u Beograd doputovao nakon koncerta koji je održao u Češkoj.

Dominga je u jednom od hotela u prestonici Srbije dočekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

„Dočekao sam večeras najvećeg operskog umetnika, najveću opersku zvezdu današnjice, Plasida Dominga koji je doputovao u Beograd. U ime Beograđanki i Beograđana poželeo sam mu dobrodošlicu u naš grad“, rekao je Vesić za Tanjug.

Vesić je rekao da je srećan što će ovogodišnji BELEF koji je bio najbolji od svih dosadašnjih, a započet gostovanjem velike operske zvezde u usponu Eline Garanče završiti gostovanjem Plasida Dominga.

„Posebno me obradovalo što mi je otkrio da će posebni gost na koncertu biti Kristina Vasić, devojčica iz Paraćina koju je upoznao u Budimpeštu na takmičenju evropskih virtuoza“, rekao je Vesić.

Vesić je rekao da je Kristina Vasić ušla u finale i da ju je Plasido Domingo tada zapazio.

„Ona je saksofonistkinja, a najveći svetski umetnik današnjice na naki način promovisaće možda jednu od najvećih zvezda u buducnhosti“, rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika pozvao je sve građane da dođu i prisustvuju koncertu, koji bi bio događaj za svaki grad na svetu, a ne samo za Beograd.

Prema njegovim rečima, biće to prilika da svi pokažemo koliko je naš grad veliki i kako možemo da privučemo najveće umetnike.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.