U trendu

Džez festival u Botaničkoj bašti 3. i 4. jula

BEOGRAD – Prvi festival „DŽez in d garden“ biće održan 3. i 4. jula na više bina u Botaničkoj bašti Jevremovac u Beogradu, saopštilo je danas udruženje Kultur eksplorer.

Kako je najavljeno, 3. jula na Mejn stejdžu festivala „DŽez in d garden“ sviraće Vasil Hadžimanov, Fiš in oil i Filip Bulatović kvartet, a na Garden stejdž dolaze Glas, dirka, bas, Ivan Radivojević kvartet i Gorica i Gruvhedz.

Beogradska publika će 4. jula na glavnoj bini festivala u Botaničkoj bašti čuti Sćime, Sanju Marković i Big Bend Radiotelevizije Srbije sa pevačicom Aleksandrom Bijelić, a na drugoj bini Veljko Vujčić trio, Katarinu Kačunković i Belgrejd fank kombo.

„Osnovna ideja festivala je da se ova vrsta muzike, koja ima dugu i bogatu tradiciju u Srbiji, približi širem krugu slušalaca u neobaveznoj, opuštenoj festivalskoj atmosferi koncerata na otvorenom, gde će svako moći da se opredeli šta želi da sluša i koliko“, saopštio je Kultur eksplorer.

Program oba dana traje od 17:00 dp 22:00, a za dobru atmosferu prvog izdanja festivala, „u jedinstvenom ambijentu zelene oaze u centru grada“, postaraće se i plesači iz škole svinga, uz marširajući džez bend s repertoarom njuorleanskog diksilenda i ulične muzičare.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.