U trendu

Džez festival u Kragujevcu od 26. do 28. avgusta

KRAGUJEVAC – Internacionalni džez festival Kragujevac biće održan od 26. do 28. avgusta u svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, najavili su organizatori.

Internacionalni džez festival Kragujevac, već 23 godine donosi džez zvuk pred lokalnu publiku.

Pod sloganom Summer Jaž u prostoru Prve kragujevačke gimnazije, mestu od posebnog kulturno-istorijskog značaja, nastupiće neki od najboljih evropskih džez muzičara.
Ovogodišnje izdanje IJFK-a od 26. do 28. avgusta predstaviće publici savremenu evropsku džez scenu.

Tokom tri dana u Kragujevcu će nastupati muzičari iz Nemačke, Severne Makedonije i Srbije.

Festival će publici predstaviti razne stilove džeza, od klasičnog do fusion, eksperimentalnog, crošovera, etno džeza.

Nastupaju: Miško Plavi Trio, sa Vasilom Hadžimanovim i Miroslavom Tovircem (Srbija), Slatec (Nemačka), Jasna Jovićević Quinary (Srbija), Antonie & Off Ground Ensemble (Severna Makedonija).
Festival je humanitarnog karaktera i prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za lečenje Ane Miletić, Kragujevčanke obolele od teške bolesti.

U okviru pratećeg programa posetioci će moći da pogledaju izložbu fotografija koje prikazuju džez muzičare i bendove tokom nastupa.

Izložba će biti postavljena u Big Fashion centru Kragujevac od 15. do 25. avgusta, a na otvaranju izložbe 15. avgusta od 18 časova, lokalni muzičari će nastupiti i izvesti slobodnu i popularnu formu džez improvizacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.