U trendu

Egzit pozvao vorld mjuzik izvođače na konkurs

NOVI SAD – Egzit fondacija pozvala je danas vorld mjuzik izvođače da se prijave na drugi konkurs u okviru projekta „MOST za muziku Balkana“, čiji je cilj razvoj muzičke industrije na Balkanu i promovisanje domaćih izvođača na međunarodnom tržištu.

„Konkurs je namenjem muzičarima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Severne Makedonije i Srbije. Otvoren je do 12. decembra, a odabranih 12 muzičara dobiće veću vidljivost na muzičkoj globalnoj sceni, finansijsku podršku i različite mogućnosti za unapređivanje karijere“, saopštio je Egzit.

Kako je navedeno, osim nastupa na binama evropskih festivala poput Egzita i Budapest Ritmo, i učešća na vorld mjuzik konferenciji Vomeks, muzičari dobijaju jednogodišnji program mentorstva sa eminentnim muzičkim profesionalcima, kao i petodnevni trening o menadžmentu benda i stvaranju umetničkog portfolija.

Iz Egzit fondacije je saopšteno da su „predviđeni i finansijska podrška za kreiranje novih projekata, internacionalni nastupi, odnosno učešće na različitim šoukejs događajima, kao i prilike za upoznavanje s muzičkim profesionalcima i umetnicima iz zapadne Evrope i sa Balkana“.

„Neki od kriterijuma koji će biti presudni u odabiru novih muzičkih zvezda sa Balkana su umetnički internacionalni potencijal, raznovrsnost stila muzike i područja, zatim popularnost i umetnička vrednost performansa“, naveo je Egzit.

Kako je najavljeno, odabrani muzičari imaće priliku da u okviru šoukejsa nastupe na Egzit festivalu 2022. godine, koji će biti domaćin specijalnog događaja u Novom Sadu posvećenom tituli Evropske prestonice kulture 2022, projektu „MOST“ i muzici sa Balkana.

Osim Egzit fondacije, partneri u četvorogodišnjem „MOST-u“ su organizacije iz sedam zemalja Evrope, predvođeni Hangveto organizacijom iz Mađarske, a projekat je finansiran iz sredstava programa „Kreativna Evropa“, koji je deo okvira Evropske unije za podršku kulturi i audiovizuelnom sektoru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar