U trendu

Ekipa TV serije „Drim Tim“ proslavila završetak snimanja

BEOGRAD – Ekipa TV serije „Drim Tim“ završila je snimanje i uspešan posao proslavila danas u etno restoranu „Pahuljica“ u Beogradu.

Ova lokacija je odabrana za druženje s prijateljima i predstavnicima medija, jer se na fudbalskom terenu u okviru živopisnog restorana snimao dobar deo ove nove humorističke TV priče.

Centralni lik ove sportske komedije – melodrame, jeste entuzijasta Ika koji stvara fudbalski tim sastavljen od svojih čak 11 sinova, i svaka od 12 epizoda predstavlja komični aspekt i gradaciju ovakve situacije.

Reditelj projekta je Dejan Zečević, scenarista serijala je poznati filmski i TV režiser Miloš Radović, dok glavnu ulogu tumači legenda srpskog glumišta Lazar Ristovski, koji je ovde i producent ispred svoje kompanije „Zillion films“, uz podršku Telekoma Srbije, i biće emitovano na RTS 1 i kanalu Superstar.

„Ogromno mi je zadovoljstvo što ovde igram baš u komediji, posle dugo godina, što je meni sada veliki izazov, i sa radošću sam prihvatio ovu ulogu“, nadahnuto priča zvezda serije Ristovski, i podseća da je dosta ranije u pozorištu igrao komedije, kada je bio aktivan na daskama koje život znače.

On ističe da je bio ubeđen da nakon ambicioznog projekta „Kralj Petar Prvi“ kao film i serija od 11 epizoda, više neće ni glumiti, ipak ovakvu ulogu nije mogao odbiti.

„Reditelj je zaista otvarao prostor glumcima da improvizuju i da u međusobnoj glumačkoj igri budu veoma kreativni, i jako sam srećan što sam u ovim godinama, kada mi je karijera pri kraju, i neka je tako, nije mi žao, možda i odigrao svoju najbolju ulogu u životu“, uzbuđeno u dahu analizira Ristovski.

Serija je krenula u realizaciju odmah nakon ukidanja vanrednog stanja, od maja meseca, i u neverovatno kratkom roku je kompletno završena, za nepuna tri meseca, što je danas retkost.

Ristovski je otkrio kako je ceo projekat dugo bio na čekanju, plan je postojao da se snima dosta ranije, takođe za RTS, ali se tada nisu kockice složile, a sada u partnerstvu sa kompanijom Telekom, sve je išlo znatno lakše.

Producent i glavni akter ima stav da svakom novom ulogom glumac se neminovno podmlađuje, jer pristupa nekom novom energijom da udahne život tom svom liku, što onda i privatno umetnik kao da sebi produžava život, a tim zanatom on se često koristi.

Iako su danas porodice u Srbiji obično sa dvoje dece, a često i samo jednim detetom, kako izgleda biti u porodici sa 11-oro dece, pitanje je za Ristovskog.

„Izgleda veoma veselo, a što je više dece, onda je i kuća bogatija, zamislite još situaciju gde moj lik Ika od toliko sinova ne može ni da zapamti kako mu se koje dete zove“, uz smeh prepričava Ristovski, i podelio je jednu zanimljivost: njegov sin u stvarnom životu igra mu sina u ovoj seriji, a u samom serijalu, od njih 11, samo za tog svog „TV sina“ sumnja da mu je dete, dok mu je u realnosti samo on pravi sin.

Zečević nije bio naročito iznenađen što je njegov glavni glumac u seriji Ristovski i dalje u jakoj fizičkoj formi, i pored već dužeg umetničkog staža koji ima, a ovde je morao ipak i da skače, potrči i igra fudbal na terenu.

„Čini mi se da Lazar iznenađuje čitave generacije ljubitelja pozorišta, filma, sada i serija, koliko može da iznese svojom fizičkom spremom, uspeva svakim danom da oduševi šta sve ume“, otkriva reditelj, i smatra da je scenario pružao zaista velike mogućnosti za glavnog junaka, što je širok spektar glumačkih sposobnosti i talenata za Ristovskog“, kaže Zečević.

Režiser serije je veoma zadovoljan što je imao prilike da uživa u njegovim bravurama, da mu on bude tu kao podrška kada je potrebno da se osloni, a dodaje da serija obiluje bogatom glumačkom ekipom, nekih novih lica ili drugih koje smo viđali u sasvim drugačijem kontekstu ili ulogama.

U seriji igra čitava plejada afirmisanih glumaca: Milutin Mima Karadžić, Jelisaveta Orašanin Teodosić, Voja Brajović, Danica Ristovski, Aleksandar Filimonović, Vanja Ejdus, Aleksandar Đurica, Nenad Okanović, Bojan Dimitrijević, Marko Gvero, Svetozar Cvetković, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Slaviša Čurović, Radoje Čupić, Jovo Maksić i mnogi drugi.

Scenarista Radović je istakao da još nije video snimljen materijal, tako da ne može da iznese svoj utisak, a sam originalni tekst je malo dorađivao, tek onoliko da prilagodi glavnim glumcima.

U suštini, kako smatra pisac, komediju situacije i karaktera nije potrebno previše sređivati, a on se iskreno nada da će serija biti duhovita i zabavna, da će pre svega publici biti smešno.

„Oduvek sam znao da smeh leči, i ova serija će biti lekovita, posebno u ovom periodu kada se snimaju serije koje se najviše bave kriminalom, drogom, mračnim stvarima. TV kanali su prezasićeni takvim sadržajima, i zato će naš ‘Drim Tim’ doći kao pravo osveženje, siguran sam da će publiku veoma obradovati“, iskren je producent i glavni glumac Ristovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.