U trendu

Festival Glastonberi dobija 900 000 funti od britanske vlade

LONDON – Britanska vlada je potvrdila da će muzički festival u Glanstonberiju, uz još 2.700 muzeja, pozorišta, bioskopa i drugih kulturnih institucija, dobiti deo od 400 miliona funti u grantovima i zajmovima koji će im pomoći da prebrode krizu izazvanu pandemijom kodiv-19.

Rojters prenosi da je prošlog jula vlada predstavila paket bespovratnih sredstava i zajmova Fonda za oporavak kulture (CRF) od 1,57 milijardi funti, a da je danas detaljno objavila gde će biti potrošena najnovija tranša iz tog finansiranja.

Agencija navodi da je među primaocima i Glastonberi, najveći muzički festival na svetu, koji je već drugu godinu zaredom prisiljen da otkazuje ovu manifestaciju, i on će dobiti 900.000 funti pomoći kako bi mogao da se „provuče“ do 2022. godine.

Vlada je saopštila da je CRF pomogao da se sačuva više od 75.000 radnih mesta i osigura da hiljade organizacija prežive krizu pandemije Kovid 19, a Ministarstvo za kulturu saopštilo je da je sada dodeljeno skoro svih 1,57 milijardi funti, prenosi Rojters.

Prostori za zabavu širom Britanije bili su prisiljeni da se zatvore marta prošle godine zbog krize sa pandemijom, a neki od njih su delimično otvoreni prošlog leta, dok su mnogi i do danas ostali zatvoreni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.