U trendu

„Festival sola“ 29. i 30. maja u Beogradu

BEOGRAD – Međunarodna umetnička smotra „Festival sola – koreografija i performans“, biće održana za vikend, 29. i 30. maja, u Muzeju savremene umetnosti, Kulturnom centru i Narodnom pozorištu grada Beograda, saopštila je danas direkcija festivala.

Ova manifestacija nudi prezentacije umetničkih formi karakterističnim 21. veku, koje se oslanjaju na istoriju plesa i vizuelnih umetnosti, ali su se razvile u nove forme koje su u pravoj korespondenciji sa savremenom publikom i aktuelnim trenutkom.

„Festival sola“ se realizuje u produkciji i organizaciji Instituta za umetničku igru, uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda, Austrijskog kulturnog Foruma, bečke organizacije “Body Arćitecture“ i Fakulteta za inženjerski menadžment.

Ovaj festival slavi mogućnost solo izvođenja kao formu lične i umetničke ekspresije i pobune, dajući mogućnost svojoj publici da vidi ono što je najmodernije i najzanimljivije u ovim umetničkim oblastima.

Program festivala u Muzeju savremene umetnosti svečano će otvoriti solo “Pejzaž pre katastrofe“, ćiji je autor poljski koreograf i umetnik Higin Delimat, a onda će biti izveden solo performans “Tombés“ plesačice Tamare Gvozdenović.

Drugog dana festivala, u galeriji „Podroom“ Kulturnog centra Beograda, biće izveden performans „Ja – lutka“, doktorski umetnički rad glumice Marine Bukvički, dok će se u Narodnom pozorištu na Sceni „Raša Plaović“, kao finale, odigrati predstava „Rejv (On)!“ u koreografiji Aleksandre Mišić i Ognjena Vučinića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.