U trendu

Festival “Youth Jaž & Rock” od 4. do 7. avgusta na Paliću

PALIĆ – Muzički festival “Youth Jaž & Rock” biće održan od 4. do 7. avgusta na Letnjoj pozornici bioskopa “Abazija” na Paliću, objavljeno je na društvenim mrežama.

Manifestacija je pretežno posvećena džez stvaralaštvu, i biće realizovana nakon 29. izdanja Festivala evropskog filma Palić na istom mestu.

Kako je navedeno na mrežama Facebook i Instagram, prve večeri 4. avgusta nastupiće beogradski bend “Bojan Cvetković Quartet”, sastavi – “Sfumato” iz Zagreba, “Bosque Sound Community” iz Čačka, Subotice i Beograda, kao i istaknuto ime “Manivi”, na čelu sa pevačicom Ivanom Vukmirović Manivi.

Naredno veče 05.08. nastupiće Bogdan Đurđević Quartet, američka grupa “Voodoo Baby Aliens” iz Bostona, kao i “Trio Sveti” iz Njujorka i Beograda, gde svira i pijanista Vasil Hadžimanov.

Sutradan 6. avgusta dolazi iz Novog Sada i Subotice sastav “Projections” i američko-arapski bend “Ali Tahir Orćestra” iz Bostona i Dubaija (Ujedinjeni arapski emirati).

Za sam kraj “Youth Jaž & Rock” festivala, 7. avgusta će nastupiti Viktor Tumbas Quintet iz Beograda i Subotice, kao i “Fade Out” iz Arilja.

Osim Beogradskog džez festivala i Nišvilla u Nišu, kao najvećih manifestacija ovog žanra, u poslednjem periodu se osnivaju sve više revija te muzike, tako da je Palić jedna od tih smotri.

Takođe je u Beogradu nedavno održano drugo izdanje festivala “Jaž in the Garden” sa čak 14 koncerata za dva dana u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.