U trendu

Frederik Forsajt na mreži

Posle Stivena Kinga, još jedan autor bestselera je objavio novu knjigu na mreži. U pitanju je slavni autor trilera Frederik Forsajt, poznat po romanima „Psi rata“ i „Dan šakala“. Poznatom piscu je sasvim dobro išlo i sa „klasičnim“ izdanjima (preko 60 miliona prodatih knjiga širom sveta), ali je, kako sam kaže, uočio potencijal Interneta i pojavu pod nazivom ecommerce.

„Shvatio sam da sve što kupujete na Internetu mora da bude zapakovano i dopremljeno do vas. Ali ne i reči. One mogu da budu „isporučene“ direktno na vaš kompjuter“, kaže autor. Pojava njegovog novog ostvarenja na web-u je za mnoge predstavljala iznenaćenje, pošto je autor poznat po svojim konzervativnim stavovim koje je stalno otvoreno isticao. „Priznajem da sam staromodan, ali pojavu novog medija nemožete ignorisati“, kaže on. Interesantno je da ovaj pisac nema kompjuter i da njime ne ume da rukuje. Sve svoje knjige još uvek piše na pisaćoj mašini.

Online izdavač je britanska kompanija Online Originals, koja u svom katalogu ima osamdesetak knjiga. Novo ostvarenje Frederika Forsajta „ugošćeno“ na njihovom sajtu je zbirka od pet kratkih priča pod nazivom „Quintet“. Pripovetke će biti objavljivane redom, a download svake od njih košta 2 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.