U trendu

Glumci Deset u pola na premijeri u Beogradu

BEOGRAD – Glumačka ekipa „Deset u pola“ reditelja Danisa Tanovića, predvođena Brankom Đurićem i Izudinom Bajrovićem, pokloniće se publici 28. novembra u Kombank dvorani u Beogradu, na premijeri filma u okviru Festivala autorskog filma, najavili su danas organizatori.

„Publika može očekivati dobru komediju i zabavan film. Nije to samo film o ćevapima – to je film o ljubavi, prijateljstvu, o takmičarskom duhu jednog grada, o Sarajevu. Ćevapi su samo povod da se priča ispriča“, rekao je Đurić pred beogradsku premijeru.

Đurić i Bajrović igraju vlasnike dve ćevabdžinice na Baščaršiji u Sarajevu, koji su ujedno i prijatelji i konkurenti, a osim poslovnih povezuje ih ljubav njihove dece, koju igraju Helena Vuković i Kerim Čutuna.

„Ovo je film za sve generacije, koji je osveženje i za nas glumce i za publiku koja će sigurno uživati u jednoj maloj, bajkovitoj komediji, u priči o nama, o ljudima koji su prirodno, bez namere, duhoviti. Ovo je naša, sarajevska priča, ispričana iz našeg duha, ali univerzalna i siguran sam da će je publika prepoznati bez obzira gde bila, u kojem delu sveta“, istakao je Bajrović.

Kako je najavljeno, nakon premijere “Deset u pola” na Festivalu autorskog filma u Beogradu, slede specijalne projekcije s filmskom ekipom u Novom Sadu, Zagrebu, Kranju, Banja Luci i Sarajevu, a Tanovićeva komedija od 2. decembra ulazi u bioskope u Srbiji, regionu i većim evropskim gradovima.

“Deset u pola” premijerno je prikazan nedavno na Sarajevo film festivalu, a nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije, i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar