U trendu

Grupa „Crvena jabuka“ zakazala i treći koncert u Mts Dvorani za 21. mart

BEOGRAD – Nastavlja se niz tradicionalnih, prolećnih koncerata regionalne pop grupe “Crvena jabuka” u Mts Dvorani, a ove godine biće ih ukupno tri, tako da je zakazan i koncert za 21. mart, saopštila je direkcija ove beogradske ustanove.

Nakon rasprodata dva zakazana datuma, prvi za Dan žena – 8. marta i drugi dan kasnije, sastav iz Bosne i Hercegovine odlučio se i za treći nastup na istom mestu, u organizaciji Mts Dvorane.

Podsetimo da je prvi nastup u bivšoj Dvorani Doma sindikata, tada Kombank Dvorani, bend imao 2018. godine kao unplugged koncert, a onda i u jeku pandemije korona virusa 2020., kao i 2022. godine. Naravno, koncerti su uvek bili unapred rasprodati, po dva u nizu.

Članovi benda poručuju da se raduju ponovnom susretu sa beogradskom publikom, koja po njihovim rečima, važi za posebno energičnu.

Frontmen grupe Dražen Žerić – Žera jedini je ostao iz originalne postave, i muzičar je kompletan autor – tekstopisac, kompozitor, pevač, aranžer.

Pop rok sastav će publici, kako najavljuju, u elektrik rokenrol maniru odsvirati sve do jednog poznate hitove, među kojima su „Tugo nesrećo“; „Ima nešto od srca do srca“, „Tuga ti i ja“ „Bježi kišo s prozora“; „Dirlija“ i mnogo drugih iz opusa bogatog sa preko 200 pesama, kao i numere novijeg datuma.

Njihovi prethodni koncerti u Mts Dvorani su uvek trajali barem tri sata, a neki su dostigli i čitava četiri časa, sa više od 40 pesama na repertoaru.

Poslednjih godina i decenija “Crvena jabuka” je često održavala koncerte u Sava centru, jednom u Hali sportova, na Beer festu (Ušće), festivalu “Bojčinsko leto” u Surčinu, a sada im je u Beogradu glavni “dom” – Mts Dvorana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.