U trendu

Grupa „Veliki prezir“ 19. marta u „Anti Shop Elektropioniru“

BEOGRAD – Srpska rok grupa iz Vrbasa “Veliki prezir” održaće koncert 19. marta kao ekskluzivni nastup u klubu malo drugačijeg, produženog naziva – „Anti Shop Elektropionir“ u Beogradu, najavili su organizatori.

Biće to uvod u novo izdanje muzičke konferencije i festivala „Kontakt 2022“.

Skoro tri godine alternativni rok sastav „Veliki prezir“ nije održao koncert u Beogradu, a ovom prilikom će ispratiti online izdanja velike muzičke regionalne konferencije i najaviće novi, šesti “Kontakt”, koji će se konačno održati uživo, posle dve godine zatišja usled pandemije.

„Povratak u novu normalnost“ je lajt motiv Kontakt konferencije, a simbolično ga najavljuje „Veliki prezir“ povratkom na binu sa koje je predugo izostao.

Bend je osnovan u Vrbasu 1994. godine, do sada su izdali četiri studijska albuma – “Veliki prezir” (1996), “Brazde” (2001), “Ruka bez povratka” (2005) i “Nikad je kraj” (2009).

Pripadaju mešavini više žanrova – alternativni rok, garažni rok, britpop, neo-psihodelija, alternativni kantri, eksperimentalna muzika, indi rok.

Zagrevanje za #Kontakt2022 počinje dakle u subotu 19. marta, a regionalna konferencija “Kontakt 2022” počinje 24. marta i traje do 26.03. na više lokacija u Beogradu.

Veče pre, u petak 18. marta, takođe u Anti Shop Elektropioniru u Cetinjskoj 15, očekuje se i koncert alternativne grupe “Navy ne obećava”.

Podsetimo, na “Kontakt” konferenciji u muzičkom delu programa će koncerte imati – alternativni muzičar Nikola Vranjković (24.03. – Elektropionir), pijanistkinje Branka Parlić i Nataša Penezić (24.03. – Kolarac), grupa “Obojeni program” (25. mart – Elektropionir), bendovi “Rebel Star” i “Bohemija” sviraju prvi zajednički koncert 26. marta (Elektropionir) i na kraju – hip hop rep pop bend iz Hrvatske – “Elemental” – 26.03 u Domu omladine Beograda (DOB).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.