U trendu

Guitar Art Festival organizuje tango veče u Starom dvoru

BEOGRAD – Guitar Art Festival po prvi put organizuje tango veče posvećeno kompozitoru Astoru Pjacoli i njegovoj prvoj stogodišnjici, na kojem će 20. maja u Svečanoj sali Starog dvora u Beogradu biti organizovan koncert mađarskog kamernog ansambla Tango Harmony.

Posebni gosti tango večeri biće plesni par iz Italije Lorena y Gianpiero koji je svrstan u sam vrh svetske tango scene, najavili su organizatori.
Tango veče je programski iskorak festivala koji je do sada kontinuirano organizovao i promovisao flamenko i fado kulturu.

Ovo je jedinstvena prilika da šira publika uživa u tangu, specifičnom žanru muzike i plesa, uz koncert virtuoznog mađarskog sastava Tango Harmony uz izvođenje vrhunskih profesionalnih plesača.

Drugi deo tango večeri rezervisan je za Milongu, koja će kao nastavak programa biti organizovana po prvi put u divnom zdanju Starog dvora Skupštine grada.

To će biti prilika da plesna zajednica u drugačijem ambijentu, uz elegantni drešcode (haljina i odelo) i živo vrhunsko izvođenje muzike, zajedno sa plesnim parom Lorenom i Gianpero, pleše na Milongi.
Repertoar Tango Harmony orkestra broji više od 70 muzičkih dela.

Većina njih je muzika kompozitora Astora Pjacole, ali uključuje i tradicionalne obrade tanga, zatim kompozicije Đerđa Lazara i jedinstven izbor tradicionalnih evropskih i mađarskih tanga.

Članovi orkestra su Alehandro Sabo (bandoneon), Katalin Barta (violina i vokal), Peter Barta (bandoneon), Đerđ Lazar (klavir i vokal), Oto Nagi (violončelo i viola da gamba) i Gabor Piukovič (kontrabas).

Tango Harmony orkestar samostalno organizuje tango salone sa nastupima poznatih argentinskih i stranih majstora: Huana Martina Karare i Stefanije Koline, Kristijana Sose i Sabrine Garsije, Alehandra Berona i Veronike Vaskez, Ozgura Demira i Marine Markes i naravno najboljih mađarskih umetnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar