U trendu

Hadzimanov i Zulfikarpasic svirali u punoj Botanickoj basti

BEOGRAD – Džez pijanisti Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov održali su večeras koncert u ispunjenom prostoru u Botaničkoj bašti, u okviru Cebef-ove serije „Garden sešns“.

„Drago nam je što se koncert dešava baš ovde. Nema lepšeg mesta za koncerte u Beogradu“, rekao je Hadžimanov pozdravljajući posetioce.

Dvojica pijanista počela su instrumentalni koncert Zulfikarpašićevom kompozicijom „TNT“, da bi usledile „Nocturnal Joy“ i „Ohrid“ Hadžimanova, koje su posetioci nagradili toplim apaluzima.

Hadžimanov je ranije izjavio za Tanjug da će u Botaničkoj bašti svirati svoje autorske kompozicije, sa puno džez improvizacija, uz opasku da ni sami ne znaju „šta će se do kraja desiti“.

Pijanisti su se tokom nastupa raspoloženo dopunjavali i preplitali, od polaganih i tiših do dinamičih i čak rasplesanih deonica, ili improvizatorski koristeći čak unutrašnjost svojih klavira kao perkusije.

Hadžimanov je sam izveo dirljivu „Baladu za Martu“ posvećenu njegovoj ćerki, a zajednički su u jednom trenutku podsetili na temu serije „Grlom u jagode“, čiji je glumac Branko Cvejić nedavno preminuo.

„Ovo je bio naš pozdrav Beogradu i svima koju su nas napustili“, rekao je Hadžimanov.

Dvojac je simbolično na kraju izveo Zulfikarpašićevu kompoziciju „Fur die ende“, ispraćen burnim aplauzima iz Botaničke bašte „Jevremovac“, zasluživši poziv na bis.

Koncertnu seriju Centra beogradskih festivala „Garden sešns“ u petak uveče u bašti završava Del arno bend.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar