Hari Poter i ukleto dete osvojio devet Olivije nagrada

Pozorišni komad „Hari Poter i ukleto dete“ osvojio je rekordnih devet britanskih pozorišnih nagrada Olivije, koje su ekvivalent američkim Toni nagradama.

Pozorišni nastavak priče o dečaku čarobnjaku spisateljice Džej Kej Rouling nagradjen je u kategorijama za najbolji novi komad, režiju, najbolju mušku ulogu, svetlo, zvuk, kostime i scenografiju, a Entoni Bojl i Noma Dumezveni nagradjeni su kao najbolji glumac i glumica u pomoćnoj ulozi za taj komad. 

Komad je imao je 11 nominacija, a njegova zvezda Džejmi Parker proglašen je za najboljeg glumca za svoju rolu odraslog Harija. Radnja predstave smeštena je u vreme kada su svi dosadašnji protagonisti serijala  odrasli, a njihova deca pohadjaju Hogvorts.

Bili Pajper je osvoila Olivije nagradu za najbolju glumicu za komadu „Jerma“ (Yerma). Ona je dobila hvalospeve za interpretaciju žene čija čežnja za detetom ima porazne posledice. Komad koji je adaptacija Sajmona Stouna prema tragediji Federike Garsija Lorke rasprodat je do kraja sezone u malom londonskom pozorištu „Jang Vik“. 

Nagrade „Olivije“, po glumcu Lorensu Olivijeu, britanski su ekvivalent američkih Toni nagrada koje se dodeljuju na Brodveju, i dodeljuju se za uspehe u oblasti pozorista, mjuzikla, plesa i opere.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.