U trendu

Humanitarno veče Fondacije „Sergej Polunjin“ 28. septembra

BEOGRAD – Fondacija „Sergej Polunjin“ organizuje humanitarno veče 28. septembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta sa ciljem prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista ove fondacije, saopštili su danas organizatori događaja.

Kako su zbog epidemije mnoge Polunjinove predstave otkazane, po rečima organizatora, cilj ove večeri je da se obezbede sredstva za nastavak školovanja baletskih umetnika, koja moraju biti isplaćena do kraja godine.

Kako je najavljeno, program večeri činiće projekcija video materijala o aktivnostima Fondacije, predstavljanje njenih stipendista koji su na školovanju u inostranstvu, njihovo učešće u predstavama realizovanim u produkciji Fondacije, kao i kolaž svetskih turneja predstava u produkciji Fondacije..

Osim toga, veče će uveličati nastupi mladih umetnika i saradnika Polunjina, koji će potom i sam izvesti „Bolero“.

Polunjin je rođen u Ukrajini 1989. godine, a sa 19 godina je postao najmlađi prvak Londonskog kraljevskog baleta u istoriji ove umetničke kuće, a potom i direktor.

Nastupao je i u Milanskoj skali, Londonskom Rojal Albert holu, Boljšoj teatru, Pozorištu Stanislavski u Moskvi i brojnim drugim najprestižnijim baletskim scenama širom planete.

Polunjin je izdvajao deo prihoda od gostovanja širom sveta u Fondaciju i time školovao i školuje mlade baletane iz Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar