Isaković: Pobunu i borbu pojedinca u „Ocu“ razumeće mnogi

BERLIN – Film „Otac“ Srdana Golubovića imaće svetsku premijeru sutra na 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, nakon čega će 28. februara otvoriti Fest.

Ekipa filma s nestrpljenjem očekuje sutrašnji dan, a za Borisa Isakovića ovo će biti prvi put na Berlinalu, te mu je, kako priznaje, uzbuđenje još veće.

„Srdanov film ‘Krugovi’, u kojem sam takođe igrao, bio je na ovom festivalu, ali tada nisam išao, zato se radujem ovom odlasku. Još uvek nisam video ‘Oca’ te mi je i to dodatno uzbuđenje. Međutim, ako mi je Srdan kazao da je zadovoljan, ja idem miran“, kaže za Tanjug Isaković.

„Otac“ prati priču čoveka (Goran Bogdan) kome je Centar za socijalni rad oduzeo decu, a on suočen sa birokratijom i korupcijom, kreće peške za Beograd kao vid protesta.

Čelnog čoveka iz Socijalnog igra Isaković, koji smatra da priča kao što je ova može dopreti do velikog broja ljudi.

„Bilo da je publika u Beogradu ili Berlinu, ili bilo kom drugom gradu na svetu, ljudi osećaju na isti način. Kada je film kvalitetan i priča snažna, onda lako dolaze do srca mnogih. Ovo je priča o borbi i pobuni pojedinca koju razume i osaće bilo koji čovek na planeti, odakle god da dolazi“, kaže glumac.

U Berlinu je sinoć počelo 70. izdanje Međunarodnog filmskog festivala (Berlinale) koji će biti u znaku politike i raznolikosti, tema koje su aktuelne u filmskoj industriji.

Tokom 11 dana festivala biće prikazano 340 filmova, a predsednik žirija je glumac Džeremi Ajrons.

Počasni Zlatni medved biće uručen glumici Helen Miren.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.