U trendu

Izložba „DŽez pod svetlima Nišvila“ od 10. avgusta

NIŠ – Izložba fotografija Marine Pešić pod nazivom „DŽez pod svetlima Nišvila“, koja obuhvata selekciju fotografija izvođača koji su nastupili na Nišvil džez festivalu od 2014. do 2021. godine, biće predstavljena publici u okviru ovogodišnjeg festivala, najavili su organizatori.

Publika Nišvila moći će da pogleda ovu izložbu od 10. avgusta u prostoru Nišvilovog preš centra, kada će u 19h biti otvorena izložba.

Posetioci će, između ostalih, moći da vide fotografije sa nastupa Kendi Dalfer, Al
di Meole, Boba Geldofa, Mejsia Parkera i mnogih drugih svetskih muzičkih legendi.

Autorka izložbe ističe da je fotografisanje ovog festivala započeto spontanim putem, te da je prvobitno radila „za svoju dušu i uspomene“, a da je kasnije to prerasno u to da postane akreditovani fotograf Nišvila.

„Nišvil je festival kulture. Nišvil je, takođe, festival sa najlepše osvetljenom binom,
to uvek svima govorim i to je istina. Mi koji fotografišemo nastupe bendova na Nišvilu uživamo i vizuelno – odmaramo i dušu i oči. Velika mi je čast što ću neke najdraže uspomene sa Nišvila podeliti sa Niškom publikom“, izjavila je autorka pred svoju sedmu samostalnu izložbu.

Marina Pešić, rođena Užičanka, do sada je imala šest samostalnih izložbi koncertnih fotografija, pored čega je učestvovala i na brojnim grupnim izložbama. Dobitnica je nekoliko nagrada, a njene koncertne fotografije nalaze se na brojim omotima muzičkih albuma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar