U trendu

Izložba fotografija Predraga Mitića u „Parobrodu“

BEOGRAD – Izložba fotografija pod nazivom „Ventil“, koja sadrži 50 portreta ličnosti iz različitih oblasti, otvorena je večeras u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu.

Autor je Predrag Mitić, dugogodišnji foto-reporter i urednik fotografije u Novostima, a na fotografijama su osim fotoreportera, novinara i urednika i političari, glumci…

Naziv „Ventil“ simboličan je i, prema rečima Mitića, govori o tome da je fotografisanje portreta bio njegov način za opuštanje.

„Pošto sam dugo godina radio kao fotoreporter, posle svih dnevnih događaja morao sam da se opustim i ovo je bio moj način za to“, rekao je Mitić.

Nastali u studijskim uslovima ili pod diskretnim svetlom na stepeništu zgrade kompanije Novosti, portreti kroz igru svetla, senki i emocija komuniciraju sa posmatračem.

Od kurira, preko novinara, kolega fotoreportera do aktuelnih političara, Mitić fotografiše čoveka kao simbol jednog vremena ne praveći razliku između onoga čime se bavi, čime do izražaja dolazi personaliti kao suštinska snaga portreta.

“Ličnosti sam birao po srcu. Nekog sam odsanjao, nekoga zamolio da ga slikam, a neko je molio mene i tako su i nastale fotografije”, kaže Mitić.

Izložba će biti otvorena deset dana, nAći će se tokom godine i u foto-monografiji.

Događaju je, između ostalih, prisustvovao i predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić, čiji je portret deo izložbe „Ventil“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar